İSTANBUL

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, premium segmentindeki ürünlerinin tanıtım toplantısında, Kızılay Maden Suyu kaynaklarının çok eskilere dayandığını söyledi.

Bugün iki fabrikada mineralli su, maden su sektöründe pazar lideri olarak bu iki kıymetli havzayı tüketiciyle buluşturduklarını dile getiren Kınık, "Afyonkarahisar'da saatte 160 bin şişe, Erzincan'da saatte 50 bin şişe ürün üretebilme kapasitemiz var. Bu yıllık yaklaşık 1,1 milyar şişe ediyor. Bu ürünlerimizin çeşitliliğini ve farklı tüketici ve pazar segmentlerine yönelik ürün çeşitliliğini arttırmak için de çalışmalar yapıyoruz." dedi.

"Her Çinliye Kızılay Maden Suyu içirmeyi hedefliyoruz"

Kerem Kınık, Kızılay'ın sadece maden suyu alanında değil, ürün çeşitliliğini farklı alanlarda sürdürdüğünü belirterek şu anda 23 ülkeye ihracat yapıldığını, hem kendileri hem de Türkiye ekonomisi açısından önemli hedeflerinin olduğunu dile getirdi.

Kınık, "Her Çinliye bir Kızılay Maden Suyu içirmek gibi bir hedefimiz var. Dolayısıyla Çin pazarını da istiyoruz. Çin'e yönelik ihracat adımlarımızı da attık. Çin'de de kullanıldığında Çinlilerin iyilik yapabileceği bir kanal haline gelecek." değerlendirmesini yaptı.

"Yeni istihdam sağlayacağız"

Kınık, gerek mineralli su grubunda, gerekse bundan sonra girecekleri Kızılay su grubuyla sektörün içerisinde yeni kapasiteler oluşturarak, yeni istihdamlar da sağlayacaklarını ifade ederek, Kızılay'ın özellikle faaliyet alanlarının gelişmesi, genişlemesi, uluslararası çerçevedeki etkinliklerinin artması nedeniyle de gerek Kızılay Genel Merkezine gerek uluslararası delegasyonlara da personel istihdamlarının olacağını vurguladı.

Nitelikli gayrimenkul projeleri geliştirerek, gayrimenkuller aracılığıyla yeni kaynak ve istihdam oluşturma noktasında da bir takım iş birliklerini olduğunu anlatan Kınık, en kıymetli iş birliklerini yakında TOKİ ile yapacaklarını söyledi.

Kınık, şöyle devam etti:

"TOKİ Kızılay işbirliğiyle, Kızılay'ın yaklaşık 5 bin civarındaki gayrimenkulü, onun dışında özellikle Kızılay'a faaliyet alanlarıyla ilgili tahsis edilebilen ki kanunla verilmiş bir imtiyaz bize, 49 yıllığına kamu taşınmazları faaliyetlerimiz için bu anlamda tahsis edilebiliyor. TOKİ ile beraber çok nitelikli gayri menkul projeleri, hem Türkiye'nin afete daha hazır hale gelmesi, hem sosyal hizmetler ve yardımlaşma noktasında daha nitelikli projeler gerçekleştirmek için bir takım depolar, tesisler üretilmesi, hem de gençlerimizin, Kızılaycıların eğitimi noktasında öğrenci yurtları ve gençlik merkezleri gibi çok farklı boyutlarda gayri menkul yatırımlarımız olacak. Gelir getirici gayrimenkul yatırımlarımız çerçevesinde de TOKİ ile ve bunun dışında Kızılay'ın kendi geliştirmiş olduğu bazı özel girişimlerle de yeni gayrimenkul projelerimiz olacak."

Kızılay'ın yardımlarının bir önceki yıla göre yaklaşık iki kat artığını vurgulayan Kınık, "Uluslararası fonlarımızla ayni, nakdi yardımlarımız 2016'da yaklaşık 1 milyar TL gibi. Gayrimenkul, ayni, nakit ve fon bağışlarımızın olduğu yaklaşık 1 milyar liralık bağış geldi Kızılay'a." ifadelerini kullandı.

Kızılay'ın 2014'teki bütçe büyüklüğünün 1 milyar 400 milyon lira olduğunu, geçen yıl ise yüzde 30'luk büyümeyle 1 milyar 900 milyon liralık bir bütçe büyüklüğü yakaladıklarını belirten Kınık, sözlerini, "2016-2017 arasında da yüzde 67'lik bir bütçe büyüklüğüyle 3 milyar 230 milyon lira gibi bir bütçe bağladık 2017 yılı için. Hem gelir getirici, hem bağış faaliyetlerimizle Kızılay'ın bütçe büyüklüğünü arttırmaya, iktisadi işletmelerin verimliliğini arttırmaya ve istihdam oluşturmaya çalışıyoruz." diye tamamladı.

Kaynak: AA