BEYRUT

Türkiye vizesi almak isteyenler için Beyrut'ta özel ofis açıldı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, Lübnan vatandaşlarının haricindeki tüm yabancıların Türkiye vizesi alabileceği özel ofis, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes tarafından açıldı.

Ulaşımın kolay olduğu Beyrut kent merkezindeki "Downtown" isimli bölgede açılan ofisin müdürü Ali İşki, burada yaptığı konuşmada, ofisin özellikle Lübnan'da yaşayan Suriyeli ve Filistinli mülteciler için çok önemli bir kolaylık sağlayacağını belirtti.

Lübnan'da bulunan tüm yabancıların Türkiye vizesini bu ofisten alabileceklerini söyleyen İşki, "Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliğinin internet sitesinden randevu alanlar, randevu günü gerekli belgeler ile ofisimize gelecek. Randevu gününden en geç bir hafta sonra da vize sonuçları olumlu veya olumsuz sonuçlanmış olacak." dedi.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliğinde şu anda günde yaklaşık 20 vize talebinin değerlendirildiğini aktaran İşki, "Açılmış olan bu ofisimizde günde ortalama 100 civarında vize başvurusu değerlendirilecek. Böylelikle Türkiye vizesi almak isteyenlerin bekleme süresi de kısalmış olacak." diye konuştu.

Lübnan'da yaşayan yaklaşık 1,5 milyon Suriyeli mültecinin yanı sıra halen Suriye'nin başkenti Şam ve civarında yaşayan Suriyeliler, Türkiye vizesi almak için Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliğine başvuruda bulunuyor.

Talebin fazla olması nedeniyle de vize başvurularının sonuçlanması bazen aylar sürebiliyor.

Türkiye, Lübnan vatandaşlarından vize istemiyor

Türkiye ile Lübnan arasında Ocak 2010'da yapılan anlaşma kapsamında, vize uygulaması karşılıklı olarak kaldırıldı. O tarihten bugüne Türkiye'ye giden Lübnanlı turist sayısında önemli bir artış yaşanırken, Türkiye, Lübnanlıların ilk tercih ettiği ülke olma özelliğini sürdürüyor.

Lübnan'ın hava yolu şirketi Middle East Airlines (MEA), Beyrut-İstanbul hattında günde 2, Türk Hava Yolları, İstanbul-Beyrut hattında ise günde 3 sefer düzenliyor.

Muhabir: Muhammed Ali Akman

Kaynak: AA