Birleşik Krallık'a bağlı Galler'de, Facebook hesabından Londra'daki İslamofobik terör saldırısıyla ilgili hakaret içerikli mesaj atan bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Mesajı atan kişin saldırıda kullanılan kamyonetin kiralandığı şirketin sahiplerinden birinin oğlu, 37 yaşındaki Richard Evans olduğu belirtildi.

Evans, sosyal paylaşım sitesinden saldırıya ilişkin attığı mesajda, "Kamyonetleri ben kiralamadığımdan dolayı memnunum. Vereceğim cevap polisin hoşuna gitmezdi. Şirket babamın, benim ilgim yok. Daha temiz bir iş çıkarması için buharlı silindir ya da tank kiralamamış olmaları utanç verici." ifadelerini kullanmıştı.

Evans'ın yazdıklarının Twitter'da birçok kişi tarafından paylaşılmasını takiben Evans’ın babası ve kiralık araç şirketinin sahiplerinden Lee Evans ise oğlunun attığı mesajı "en sert şekilde kınadığını" kaydetmişti.

Güney Galler Polisinden yapılan açıklamada, Evans'ın, "ırksal nefret uyandırmayı amaçlayan tehditkar, küfürlü ve hakaret içerikli yazılı materyali teşhir etmek" suçlamasıyla gözaltına alındığı bildirildi.

Pazar günü gece yarısından sonra yaşanan saldırıda Darren Osborne adlı 48 yaşındaki İngiliz vatandaşı, kullandığı kiralık kamyoneti Finsbury Park Camisi civarında teravih namazından çıkan cemaatin üzerine sürmüştü. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi yaralanmıştı.

Osborne'un ailesi, saldırganın ırkçı olmadığını sadece ruhsal sorunları bulunduğunu söylerken, İngiliz polisi saldırganın akli sağlık durumunun teste tabi tutulacağını açıklamıştı.

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Times, saldırganın işsiz olduğunu ve eşinden ayrıldığını ifade ederek, 4 çocuk babası Osborne'un geçen hafta Galler'in güneyindeki Pentwyn'deki bir birahaneden, komşusunun çocuğuna ırksal saldırıda bulunduğu için atıldığını yazmıştı.

Ada basını, Osborne'un herhangi bir aşırı sağcı örgüt üyesi olduğuna dair henüz kanıt bulunamadığını aktarırken, saldırganın eylemini düzenlerken, “Müslümanları öldüreceğim” diye bağırdığı belirtilmişti.

 

Kaynak: HABER7.COM