​İstanbul ve Bursa başta olmak üzere birçok ili lodos vurdu. Meteoroloji lodos için yeni uyarı geçti. Cuma gününe kadar şiddetli rüzgar var sonra sıcaklık düşüyor kar yağışı tekrar başlıyor. 18 Ocak Pazartesi gününden itibaren İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde kar yağışı etkili olacak.

İstanbul, Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Kocaeli, Düzce ve Tekirdağ olmak üzere birçok ili lodos vurdu yeni hava durumu raporlarını Meteoroloji açıkladı.

Cuma gününe kadar şiddetli rüzgar var sonra birden sıcaklık düşecek ve 18 Ocak Pazartesi'den itibaren ise özellikle İstanbul ve Marmara Bölgesinde kar yağışı başlayacak. Yağışın daha çok karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.


LODOS VURDU!

İstanbul son hava durumu raporları açıklandı. Parçalı ve yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Trakya, gece saatlerinden itibaren ise bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı önemli bir değişiklik beklenmiyor.



Yeni raporlara göre sıcaklık 16 ocak cartesi gününden itibaren düşecek ve pazartesi kar yağışı görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sayfasında yer alan uzun vadeli tahminlerde, pazar gününden itibaren yurt genelinde soğuk hava dalgasına girilecek ve kar yağışı da beraberinde bekleniyor.

LODOS NE ZAMAN BİTECEK?

Güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-60 km/s), öğleden sonra zaman zaman fırtına (50-80 km/sa)şeklinde esmesi bekleniyor.

İstanbul Boğazı kıyılarında lodos nedeniyle dalgaların sahile çarpmasıyla su seviyesi 3-4 metre yüksekliğe kadar çıktı.Dalgalar bazı vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Lodos deniz ulaşımında da aksaklıklara neden oluyor.

METEOROLOJİ YENİ UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden dün yapılan açıklamada,"Güney ve Batı yönlerden orta kuvvette esmekte olan rüzgârın; bu geceden itibaren hızını arttırarak bugün (12.01.2016 Salı) Marmara, Kuzey Ege'de fırtına (50-80 km/s), Güney Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve OrtaKaradeniz'de kuvvetli rüzgar (30-60 km/s) şeklinde eseceği, 13.01.2016 Çarşamba günü İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 km/s) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı (soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denilmişti.

Kaynak: HABER7.COM