Kayseri’de geçen Çarşamba günü tabancayla intihar eden lise 12'nci sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Cansel Buse K.'yı cinsel istismarla suçlanan evli matematik öğretmeni 33 yaşındaki Bayram Ö. tutuklandı. Milli Eğitim Müdürlüğü de okul yönetimini açığa aldı.Olay, merkez Melikgazi İlçesi Demokrasi Mahallesi’nde Çarşamba günü saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne bağlı bir polis merkezinde görevli polis memuru M.K.’nın kızı Cansel Buse K. babasının beylik tabancasıyla başına bir el ateş etti. 

Silah sesini duyan evdekiler, genç kızı odasında kanlar içinde buldu.İhbar üzerine sevk edilen 112 sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ağır yaralanan kız, kaldırıldığı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde kurtarılamadı. Hastane morguna kaldırılan Cansel Buse K.'nın cenazesi, Adli Tıp'ta yapılan otopsi ardından Kırşehir’in Kaman İlçesi'nde toprağa verildi.

OKUL YÖNETİMİNE SUÇLAMA

Soruşturma sürerken, Cansel Buse K.'nın Melikgazi İlçesi, M. Eminoğlu Anadolu Lisesi'ndeki arkadaşları, Cansel Buse K.’nin intiharına aynı okuldaki evli matematik öğretmeniyle duygusal ilişkisi ardından uğradığı cinsel istismarın neden olduğunu, okul yönetiminin konuya kayıtsız kaldığını öne süren paylaşımları sosyal medyada, yoğun biçimde duyurdu.

İddialar üzerine, olayı çok yönlü olarak araştıran Cinayet Büro ekipleri öğretmen Bayram Ö.’yü cinsel istismar gerekçesiyle gözaltına aldı. Matematik öğretmeni, daha sonra geçen cumartesi günü sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı. 

Okul yöneticileri, konuşmak istemedi. Kız öğrenci ailesinin intiharla ilgili açılacak davada okul yönetimi hakkında da şikayetçi olacakları ileri sürüldü.Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekipleri sosyal medyadaki paylaşımları da göz önüne alarak lise ve çevresinde önlemler aldı. Okul çevresinde, Melikgazi Emniyet Müdürlüğü ve Çevik kuvvet ekipleri devriye görevi yaptı. Kız öğrencinin intiharı ardından sınıf arkadaşlarından 2'sinin fenalık geçirdiği ve olay günü sınıfta ders yapılamadığı ifade edildi.

OKUL YÖNETİMİ VE ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, olayı geçen hafta Perşembe günü sabah saatlerinde öğrendiklerini ve Savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. Konuyla ilgili soruşturmanın selameti açısından okul yönetimini ve olaya adı karışan Matematik Öğretmeni Bayram Ö.’nün açığa alındığını kaydeden Çandıroğlu, 'Ne olduğunu biz de bilmiyoruz, adliye karar verecek. 

Biz soruşturmanın selameti açısından okul yönetimini ve öğretmeni açığa aldık. Müessif bir olay, hiç kimsenin istemediği, hiç kimsenin istemeyeceği bir olay. İdare olarak biz öğrendiğimiz andan itibaren ilgili tarafların tamamını İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz toparladı ve bir tutanak altına aldı. 

Aynı anda savcılığa suç duyurusunda da bulunduk. Neticede adliyeye, savcılığa intikal etmiş bir boyutu var bu işin. İdari olarak inceleme sürecini başlattık. Okul yönetimini de öğretmen ile birlikte açığa aldık. O öğretmen de tutuklandı.”Çandıroğlu, intihar eden öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen öğretmenin çevresinde ve öğretmen arkadaşları tarafından güvenilir, çevresiyle uyumlu ve sosyal bir kişi olarak tanındığını da kaydetti.

HERKES HESAP VERECEK

İntihar eden lise öğrencisinin ablası C.K. de, 'Şikayet edilmesi gereken her yer ve kişiler hakkında şikayette bulunacağız. Okul yönetimi de bununla ilgili hesap verecek. Bu olayla ilgili suçu bulunan herkes adalet önünde hesap verecek. Acımız taze, halen kardeşimizin acısını yaşıyoruz. Sosyal medyadan da destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Ancak şu an kimseyle görüşecek durumumuz yok' diye konuştu.

SOSYAL MEDYA DA NELER YAZILDI?

Olay sosyal medyada, ‘Cansel için susma’ etiketiyle, uzun süre haylaşıldı. Paylaşımlarda 'Kayseri’de 18 yaşındaki bir kız matematik öğretmeninin tecavüzüne uğradı, şikayet edildi ama hiçbir şey yapılmadı. Kız dayanamadı ve intihar etti, kurtarılamadı. Bunun, tecavüzün yanında bir cinayet olmasına rağmen kimse harekete geçmedi. Olayın üstü örtülmeye çalışılıyor. Kayseri’de bile hala çoğu insanın haberi yok. Lütfen sesimizi duyurmamıza yardımcı olur musunuz?' diye yazıldı. 

Ayrıca 'Canseliçinsusma' etiketiyle 'Lütfen yardımcı olalım. Hatırlıyor musunuz, küçükken hepimize, okul ikinci eviniz derlerdi' gibi yazılar da yer aldı. Demokrat Kadın internet sitesi de, bu olayı, intihar eden genç kızın bir arkadaşının ifadesine dayanarak, şunları yazdı:'Kayseri’de arkadaşımız Cansel K.’ya öğretmenimiz Bayram Ö.’nün tecavüz etmesi ve okul yönetiminin Cansel’in şikayetlerinin üzerinde durmaması üzerine, Cansel polis babasının silahıyla kafasına sıkarak intihar etti. İntihardan 2 gün önce kucağıma bayılıp ‘Ben kendimi öldüreceğim' diyerek ağlamasını ben kaldıramıyorum.'

Kaynak: DHA