Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "Biz Balkanlar'a önem veriyoruz. Türk işadamlarının da önem vermesi gerektiğini devlet büyüklerimiz hep önerdiler, buna yön verdiler." dedi.

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şirketlerinin başta Arnavutluk olmak üzere Balkanlar'daki çalışmaları hakkında değerlendirmede bulundu.

Arnavutluk'ta hidroelektrik santrali yapan Norveçli Statkraft şirketine iki baraj taahhütleri bulunduğunu aktaran Özdemir, bunlardan birinin 75 megavatlık Banja barajı olduğunu ve kısa zamanda tamamladıkları bu barajın enerji üretimine başlayacağını söyledi.

Özdemir, "Bir de bu barajın üstünde Moglice barajı bulunmakta. Bu baraj da 175 megavat gücünde. Şu anda çalışmalarımız hızla devam etmekte." diye konuştu.

Arnavutluk'ta yaptıkları iki baraj çalışmasının da önemine işaret eden Özdemir, Arnavutluk'un çok önemli suları ve çok fazla hidroenerjik gücünün olduğunu, Türkiye'dekilere kıyasla iki kat daha fazla güçte olduğunu belirtti.

"Balkanlar'a önem veriyoruz"

Bu iki baraj projesi dışında, gelişmekte olan bir ekonomiye sahip ve AB'ye aday ülke olan Arnavutluk'ta yeni yatırım imkanları aradıklarını belirten Özdemir, şunları kaydetti:

"Biz zaten Limak olarak Balkanlar'a önem veriyoruz. Aynı zamanda Kosova'dayız. Enerji dağıtımı yapıyoruz. Orada bize enerji lazım. Priştine Havalimanı bizim. Aynı zamanda Makedonya'nın başkenti Üsküp'te çok önemli bir yatırıma başlıyoruz. Orada rezidansları, alışveriş merkezleri içinde olan bir komplekse başlıyoruz. Biz Balkanlar'a önem veriyoruz. Türk iş adamlarının da önem vermesi gerektiğini bizim devlet büyüklerimiz hep önerdiler, buna yön verdiler. Arnavutluk da bunların içerisindedir. Arnavutluk-Makedonya- Kosova üçgeninde çalışmamız bizim için çok önemli varlık diye düşünüyorum."

Limak tarafından Statkraft şirketine yapılan Banja'daki hidroelektrik santrali, cuma günü Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın da katılımıyla açılmıştı.

Kaynak: AA