ANKARA  - Kübra Ağaçyetiştiren

Liberal Düşünce Topluluğunca (LDT) 22-23 Ekim tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek Liberal Düşünce Kongresinde, halkın 15 Temmuz darbe girişiminde gösterdiği direniş ve sonrasında Batı medyasının sergilediği tutum tartışılacak.

LDT Genel Sekreteri Özlem Çağlar Yılmaz, Ankara'da 22-23 Ekim tarihlerinde düzenleyecekleri Liberal Düşünce Kongresi hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

"Batı medyasının Türkiye demokrasisini desteklemekte çok çekingen kaldığını gördük"

Başarısızlıkla sonuçlanan 15 Temmuz darbe girişiminin perde arkasında yaşanan siyasi ve iktisadi faktörleri anlamanın önemine dikkati çeken Yılmaz, "Özgürlük, demokrasi ve hukuk devletinin önemini Türkiye'ye sürekli hatırlatan Batı medyasının, 15 Temmuz gecesi ve daha sonrasında Türkiye demokrasisini desteklemekte çok çekingen kaldığını gördük." dedi.

İnsanların gösterdiği kahramanca mücadeleye karşı neden sessiz kalındığının tartışılması gerektiğini belirten Yılmaz, kongrede bu konuyu ele alacaklarını söyledi.

Yılmaz, Müslüman ülkelere veya İslami dindar hassasiyeti olan, demokratik yollarla seçilmiş meşru iktidarlara karşı Batılı devletlerin tutumunu değerlendirmeyi tarihsel bir perspektif açısından önemli gördüklerini belirtti.

Kaynak: AA