ANKARA

Başbakan Yıldırım, IKBY'nin 25 Eylül'de yapmayı planladığı referandum konusunda şu ifadeleri kullandı:

"Şunu açıkça söyleyeyim. Bu referandum kararı ve referandumun gerçekleşmesi Türkiye'nin ulusal güvenlik meselesidir. Türkiye, ulusal güvenlik meselesi konusunda uluslararası anlaşmalardan, ikili anlaşmalardan doğan haklarını kullanmakta kararlıdır, tereddüt göstermez."

'Bölge için hiç hayırlı olmaz'

Başbakan Yıldırım, "Burada bir çağrı daha yapmak istiyorum. Henüz zaman bitmiş değil. Kuzey Irak yönetimi, Barzani, bu sevdadan, bu inattan vazgeçmelidir. Bütün dünyanın karşı çıktığı ve açık olarak ikili ve uluslararası hukuka aykırı olarak inatla yapmaya çalıştığı bu referandum, bölgedeki Kürt kardeşlerimiz için de hayırlar getirmez. Bölge için hiç hayırlı olmaz." dedi.

Başbakanlık tezkeresi TBMM'de yarın görüşülecek

Başbakan Yıldırım, TBMM'de yarın görüşülecek Başbakanlık tezkeresiyle ilgili de "Gelen tezkere, Türkiye'nin güney kara hudutları ötesinde ve mücavirinde olabilecek her türlü ülkemiz aleyhine, ülkemiz milli güvenliğini tehdit edecek gelişmelere karşı müdahale hakkını veriyor. Asker gönderme hakkını veriyor." ifadelerini kullandı.

'Kamuda taşeron çalışanların statülerini kalıcı esasa bağlayacağız'

Başbakan Yıldırım, taşeron düzenlemesiyle ilgili, "Muhakkak bu meseleyi gündemden çıkaracağız ve çalışanlarımızı, kamuda taşeron olarak çalışanların statülerini bir kalıcı esasa bağlayacağız." dedi.

Kaynak: AA