VAN - Yusuf Soyalp

Bülent Yakut ve dayısının kızı Tuğba Yıldız, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konusunda hazırladıkları projeleri ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Genç Çiftçi Projesi"ne başvurdu.

Projeleri kabul edilen ve 30'ar bin lira hibe desteği alan Yakut ve Yıldız, İpekyolu ilçesindeki 35 dekar arazide tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği yapmaya başladı.

İki kuzen, bu yıl ürettikleri yaklaşık 350 kilogram aromatik bitkinin bir kısmını Organize Sanayi Bölgesinde yağını çıkararak, bir kısmını da kurutarak Van'daki firmalara satıyor.

"Kendi işimizin patronu olduk"

Üretici Yakut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında aldığı destekle rezene çayı ve çörek otu yetiştirdiğini söyledi.

Başvurusunun kabul edilmesinin ardından büyük mutluluk yaşadığını anlatan Yakut, "Uzun süredir yaşadığım sıkıntılar bu projeyle sona erdi. En azından evimize ekmek götürebileceğimiz bir işimiz var. Kendi işimizin patronu olduk." ifadelerini kullandı.

"Aile bütçemize katkı sunduk"

Yıldız ise liseden mezun olduktan sonra uzun bir süre işsiz kaldığını anlattı.

Genç Çiftçi Projesi'ne başvurarak yeni bir hayata atıldığını belirten Yıldız, "Hasat sonrası ürünlerimizin bir kısmını kuruttuk bir kısmının da yağını çıkararak çeşitli yerlere sattık. Bu şekilde de aile bütçemize katkı sağladık." dedi.

Kaynak: AA