Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen ve Kuzey Irak Kürt Bölgesi'ne çeşitli sebze ve meyve taşıyan TIR ile kamyonlar, Cizre İlçesi'ne yaklaşık 30 kilometre kala oluşturdukları kuyruk, Nusaybin'e neredeyse ulaştı. Araç kuyruğu, Nusaybin'e 34 kilometre mesafeye kadar geldi. Soğuk havada çevrede buldukları çalı-çırpı ve lastikleri yakarak, gece-gündüz ısınmaya çalışan şoförler, yemeklerini de büyük zorluklar içerisinde pişiriyor. 10 günden beri kuyrukta bekleyen şoförler de var 2 gün önce kuyruğu giren şoförler de var. 2 günden beri kuyrukta bekleyen şoförlerden Mustafa Ertut, 'Biz iki gündür kuyruktayız da, bizim burada 1 hafta kuyrukta olan arkadaşlarımız var. 

Ben geçen ayın 12'sinde Kapı Kule'den yükümü yükledim ve çıktım. Yani 01.12.2015'inde yükledik, bugün de 01.10.2016. Yaklaşık 28 gündür bu yükü yüklemişiz. Kardeşim Zaho'da 50 gündür bekliyor. Telefonla bazen görüşüyoruz, durumunuz nedir? diyoruz. 'durumumuz perişan haldeyiz' diyor. Kürt yetkililer bazen yemek veriyorlar. Habur Sınır Kapısı'ndan haber alamıyoruz. Burada çaresiz bekliyoruz' dedi.Aracının yüklü halde bir aydan beri evde beklediğini anlatan Fehmi Bağiş ise, '1 aydır aracımız yüklü evde yatıyorduk, 3-4 gündür de buraya geldik sırada bekliyoruz. 

Günde 50 araba bırakıyorlar. Irak'ta şuanda 1 ay 5 gün bakliyenler var. Dün telefon açtık daha gelmeleri de belli değil. Belki 15-20 gün daha sürebilir. Bu durumda, yasaklar kalkmadıkça bizim halimiz perişan yani. Ne yapacağımızı da bilmiyoruz. Şuanda kuyruk Nusaybin'e ulaştı. Şunda yaklaşık 20 kilometre kuyruk var' diye konuştu.

Kaynak: DHA