ANTALYA

Antalya'da susuz kalan Düden ve Kurşunlu şelalelerinin su ihtiyacının karşılanması için yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Türkiye'nin farklı illerinden gelen vatandaşların yanı sıra her yıl 10 binlerce yabancı turistin ziyaret ettiği Düden ve Kurşunlu şelalelerinin suyu, tarım arazilerine ve Kepez Elektrik Santrali'ne çekildiği için kuruduğu bildirildi.

Şelalenin yeniden suya kavuşması için Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Sağlık Eğitim Kültür ve Ticaret Limited Şirketi (ANSET) ile Antalya Su ve Atık Su İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma sürdürülüyor.

İş makineleri yardımıyla elektrik hattı ve pompalar döşenen Düden Şelalesi'ne, Burdur kolundan yer altından gelen suyla şelalenin akması sağlanacak.

Doğasıyla görsel şölen sunan Kurşunlu Şelalesi'ne, Küçük Aksu Barajı'ndan alınacak suyun verileceği bildirildi.

"Şelaleyi, görünce çok şaşırdım"

Ailesiyle tatil için Burdur'dan gelen Suat Yamacı da Kurşunlu Şelalesi'ni ziyaret etmek istediklerini ancak kurumuş şelaleyle karşılaştıklarını anlattı.

Eşi Songül Yamacı da Kurşunlu Şelalesi'ni ilk kez ziyaret ettiğini belirterek, "Şelalenin fotoğraflarını incelemiştim. Şarıl şarıl akar sular hayal etmiştim, görünce çok şaşırdım. Hiç suyu kalmamış. Buraya su getirileceğini öğrendik, mutlu olduk." diye konuştu.

Muhabir: Ayşe Yıldız,Süleyman Elçin

Kaynak: AA