Vatandaşla idare arasındaki uyuşmazlıkları çözmek için kurulan Kamu Denetçiliği Kurumu 2013 faaliyet raporu, Meclis Dilekçe ve İnsan Hakları Karma Komisyonu'nda ele alındı. Kurumun faaliyetleri ve işleyiş biçimi hakkında bilgi veren Kamu Denetçisi ve eski milletvekili Mehmet Elkatmış, isimlerin başında yer alan 'kamu' kelimesinin vatandaş nezdinde biraz ürkütücü gibi geldiğini söyledi. İsimlerinin 'halkın avukatı' ya da 'arabulucu' olabileceğini, bu konuda önerilere de açık olduklarını vurgulayan Elkatmış, bu konularda Meclis'in kendilerine yardımcısı olmasını beklediklerini ifade etti.

'ÖNYARGILI DEĞİLİZ'
Kamu Denetçiliği Kurumu olarak karar verirken hiçbir zaman önyargı veya ideolojik davranmadıklarına işaret eden Elkatmış, "Kararları verirken vicdanımıza göre ve özgürce veriyoruz" dedi. Bugüne kadarki bazı kararları hakkında da bilgi veren Elkatmış, kurum olarak verdikleri ilk kararın başörtüsü olduğunu hatırlatarak, bundan ayrıca mutluluk duyduklarını ifade etti.

6 BİN 97 BAŞVURU SONUÇLANDI
Kamu Denetçiliği Kurumu'nun Meclis'e gönderdiği 242 sayfalık faaliyet raporuna göre, Kuruma bugüne kadar 7 bin 638 başvuru yapıldı. Bu başvuruların 6 bin 97'si sonuçlandırıldı. Şikâyet edilenlerin başında Kamu Personel Rejimi geldi. Bu şikâyet başvurularının 2 bin 142'si yani yüzde 28'i Kamu Personel Rejimi'ne yönelik oldu. İkinci sırada yüzde 15.8 oranıyla bin 203 şikâyet eğitim- öğretim hakkında gerçekleşirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik alanı 888 başvuru ve yüzde 11.6 oranla üçüncü sırada yer aldı.





Sabah