Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Şanlıurfa'da yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. 64. hükümetin ilk kez Ankara dışında Bakanlar Kurulu Toplantısı yaptığını belirten Kurtulmuş bundan sonra da Türkiye'nin farklı şehirlerinde belli aralıklarda Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın yapılabileceğini ifade etti. Suriyeli sığınmacılar konusunda Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı: 'Yaklaşık 2 milyon 750 bin Suriyeli sığınmacı ile karşı karşıyayız. Bunların bir kısmı bu bölgede yer alıyor. Terör olayları birlikte bu bölgenin kalkınması bakımından yeniden her alanda yeni bir perspektife ihtiyacımız olduğu da görülüyor. GAP projesi belki eski niteliği itibariyle bitmek üzere. Güneydoğu'nun gelişmesi ile ilgili yeni projelerle hükümetimiz yoluna devam edecektir. Suriyeli mülteciler konusunda geldiğimiz nokta toplantıda gözden geçirildi. Öyle anlaşılıyor ki Suriyelilerin uzun bir süre bu bölgede, ülkemizde kalması kaçınılmazdır. Mülteciler Strateji Planı'nın hazırlıkları yapılmıştır. Eğitim, istihdam, barınma gibi insan hayatını ilgilendiren konuların dışında da duruldu. Özelikle 5 ilimizde ev sahipliği yapan, Mardin, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Hatay illerimizde yapılacak çalışmalar ayrı bir perspektif ile ele alındı.'

'MB BAŞKAŞKANLIĞI'NA MURAT ÇETİNKAYA ATANDI '
Kurtulmuş, 'Merkez Bankası Başkanlığı'na Sayın Murat Çetinkaya, Bakanlar Kurulumuzda açılan imzayla atanmıştır. Kendisine görevinde başarılar diliyoruz' dedi.

'CEZAEVİNDE KİM OLURSA OLSUN BİRİNİN ÖLDÜRÜLMÜŞ OLMASI ASLA KABUL EDİLEMEZ'

Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken'in cezaevinde vurulmasına ilişkin Kurtulmuş, 'Cezaevinde kim olursa olsun birinin öldürülmüş olması asla kabul edilemez' dedi.

Kurtulmuş, 'Kişisel verilerin korunması ile ilgili olarak gerekli çalışımalar gözden geçirilmiştir' dedi.

Kaynak: DHA