İSTANBUL

Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank'ın hisseleri tarihinin en düşük seviyesine gerilerken, bankanın piyasa değeri yıl başından bu yana yaklaşık 15 milyar avro eridi. Banka hisselerindeki düşüşte ABD makamlarıyla olan hukuki sorunların ve sermaye sıkıntılarının etkili olduğu belirtiliyor.

Analistler, Avrupa tarafında bugün borsaların yüzde 1 civarında düşüşle güne başlayabileceğini ve bankacılık sektörüne ilişkin gelişmelerle yoğun veri akışının takip edileceğini ifade ediyor.

ABD'de dün açıklanan 2'inci çeyrek büyümeFed) yetkililerinin açıklamalarının takip edileceği belirtiliyor.

Asya'da bugün Avrupa odaklı endişelerin Çin hariç tüm borsaları negatif etkilediği görülüyor. Çin'de açıklanan imalat sanayi verisinin sınırlı da olsa genişlemeyi işaret etmesinin de etkisiyle kapanışa yakın Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,3 yükselirken, veri akışının yoğun olduğu Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 1,4 geriledi.

Yurt içinde ise dün günü 2,9994'ten tamamlayan dolar/TL bugün bankalararası piyasada 3,00 seviyesinin hemen üzerinden işlem görürken, analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 3,0100 ve 3,0260 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu dile getiriyor.

Muhabir: Bekir Gürdamar

Kaynak: AA