İSTANBUL

Haftanın ilk işlem gününde küresel piyasalarda ABD Başkanı Donald Trump'ın "Amerikan Sağlık Hizmetleri Yasası (AHCA)" tasarısını geri çekmesinin etkisi görülürken, analistler, bunu "başarısızlık" olarak değerlendirdi.

Bugün Fed Başkanı Yellen'in akşam saatlerinde yapacağı konuşmanın yanı sıra Kansas City Fed Başkanı Esther George, Dallas Fed Başkanı Kaplan ve Fed Guvernörü Jerome Powell'ın gün içindeki açıklamalarının da piyasaların yönü üzerinde etkili olacağı bekleniyor.

Avrupa tarafında ise dün Almanya'da açıklanan, reel sektöre yönelik Ifo endeksi 2011 yılı sonrasında en güçlü seviyesine ulaştı.

Yurt içinde, haftaya negatif başlayan BIST 100 endeksi, Avrupa borsalarındaki düşüşlerin etkisiyle gün boyu satış ağırlıklı bir seyir izlerken, gün içinde analistlerin destek olarak nitelendirdiği 89.500 seviyesine kadar indi.

Analistler, yurt içinde bugün veri akışının zayıf olduğunu, yurt dışında ise Fed Başkanı ve üyelerinin konuşmalarının takip edileceğini belirterek, BIST 100 endeksinde 89.500 ve 88.500 seviyelerinin destek, olası yükselişlerde 91.000 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Muhabir: Murat Birinci

Kaynak: AA