İSTANBUL

ABD'de dün açıklanan Fed tutanaklarında, eylül toplantısında daha fazla veri için beklenmesi yönünde oy kullanan bazı üyeler nedeniyle faiz artırmama kararının "kıl payıyla" alındığı belirtildi.

Eylül toplantısında hem faiz artışına gitmek hem de istihdam ve enflasyon için daha fazla veri beklemek açısından makul gerekçelerin bulunduğu kaydedilen tutanaklarda, "Bazı üyeler ise iş gücü piyasasındaki iyileşmenin devam etmesi ve ekonomik faaliyetlerin güçlenmesi halinde faiz artışına nispeten yakın zamanda gidilmesi gerektiği sonucuna vardı. Bazı üyelerse faiz artışı için enflasyonun yüzde 2 hedefine yaklaştığına dair daha fazla veri için beklenmesini tercih etti." ifadeleri kullanıldı.

Analistler, bugün Fed yetkililerinin ve yarın Fed Başkanı Janet Yellen'ın konuşmalarının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirterek, dolar/TL'nin 3,10 seviyesinin önemli direnç, 3,0650 seviyesinin ise destek konumuna geldiğini, BIST 100 endeksinin ise 77.000-78.500 bandının takip edileceğini bildirdi.

Muhabir: Bekir Gürdamar

Kaynak: AA