Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdinç Yazıcı, 'Türkiye ile hesabı bulunan ilkin Rusya iktisap etmek az daha toptan güçler, PKK/PYD üstünden Türkiye ile hesaplaşma hevesi içindeler' değerlendirmesinde bulundu.

Yazıcı, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Türkiye'nin Güneydoğu'da teröre hesabına verdiği mücadelede çırçıplak halkın dirilik ve servet güve

nliğini korumaya çalıştığını söyledi.

'Türkiye, terörle savaşım dair yürüttüğü politikada anayasaya, insanoğlu haklarına, demokrasiye ve mevcud ahbaplık düzenine akıllıca davranıyor' diyen Yazıcı, Türkiye'nin çabucak sınırları içerisindeki yıldırı örgütüyle savaşım etmediğini anlattı.

Türkiye'nin 35 senedir savaşım etmiş olduğu PKK'nın Suriye kanadı PYD'nin kantonel bina hesabına hükmetmiş vaziyette olduğuna dikkati çekici Yazıcı, 'Bu hükmediş, Amerika ve Rusya kabilinden evren güçleri kabilinden da onaylanıp, kımıldatma ve isteklendirme ediliyor. Türkiye, bu konumda şişman birlikte sorunla hesabına karşıya zira çabucak kişi zarfında birlikte yıldırı örgütüyle savaşım etmiyor' görüşünü paylaştı.

Yazıcı, Türk iklim alanını ihlal fail Rus harp uçağının düşürülmesinden sonradan Türkiye'ye gard düzlük Esed rejimi, İran, Hizbullah ve Rusya ekseninde birlikte anlaşma oluşturulduğunu vurgulayarak, 'Türkiye ile hesabı bulunan ilkin Rusya iktisap etmek az daha toptan güçler, PKK/PYD üstünden Türkiye ile hesaplaşma hevesi içindeler' biçiminde konuştu.

Terörün yerli dava olmaktan çıkıp, toptan sıkıntı durumuna geldiğine yer veren Yazıcı, PKK'nın değme şeyin uğrunda gittiği devirde Çözüm Süreci'ni başlatan ülkeyle silahlı savaşım için giderek, Kürt vatandaşların esas mümessili olmadığını kanıtladığını anlattı.

'Çözüm Süreci'nde bugüne derece atılmayan adımlar atıldı'

Çözüm Süreci'nde problemlerin çözümüne müteveccih gözle görülmektedir adımlar atıldığına dikkati çekici Yazıcı, 'Bununla ilgilendiren AK Parti Hükümeti, radikal, cumhuriyet tarihinde alınmayan kararlar aldı. 'Kürt sorununu tanıyoruz' dedi, içini doldurdu. Bununla ilgilendiren Kürtçe neşriyat önleyen televizyonlardan tutun da Kürtçe yetişek sağlayan üniversitelere, isimlere, toprak adlarının değiştirilmesine derece türlü bölgelerde ehemmiyetli adımlar attı' ifadelerini kullandı.

Çözüm Süreci'ni baltalayan PKK'ya semt halkının dayanak noktası olmadığına ayraç fail Yazıcı, oyuntu siyasetinin boşa çıktığını, bundan dolayı PKK'ya hesabına düzenlenen 35 salname mücadelede örgütün geçmiş kere ağırbaşlı kendisine hüsrana uğratıldığını vurguladı.

Kaynak: AA