Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Almanya'nın Frankfurt kentinde Goethe Üniversitesi çeşidinden planlı müşterek etkinlikte müzakere yaptı.

Konuşmasında toptan ekonomiyi muhasır riskleri ve endişeleri geçmek düşüncesince baş başa akıntı edilmesi icap ettiğini dile getiren Lagarde, iş birliğinin hal düşüncesince müşterek açacak bulunduğunu ve IMF'nin bu teşrikimesai ruhuyla kurulduğunu söyledi.

Lagarde, toptan ekonomide toparlanmanın aşırı ağır ilerlediğini aktararak, 'İyi sav şu ki ekonomideki toparlanma bitmeme ediyor. Büyüme mevcut ve krizde değiliz. Çok güzel sıfır istihbarat ise toparlanma aşırı yavaş, aşırı kırılgan ve toparlanmaya bağlı riskler artıyor.' ifadelerini kullandı.

Lagarde, toptan ekonomideki büyümenin ivme kaybettiğine dikkati çekerek, 'Açıkcası, tığ şu an tetikteyiz fakat alarm yerinde değiliz. Büyüme ivme kaybetti. Ancak şayet siyasa yapıcılar zorluklarla başa kazanç ve bu arada akıntı ederse bunun toptan güvene ve toptan ekonomiye müspet katkıları olacaktır.' sanarak konuştu.

Kaynak: AA