ANTALYA

Türkiye'nin 'turizm başkenti' Antalya'da gezinsel tesisler, sivil polis polis maşer kuruluşları ve domestik yönetimler, mevsim haricinde küsurat ayları, doğacak ehlî ve ecnebi konukları en güzel koşullarda ikram etmek düşüncesince hazırlanarak geçirdi.

Turistik tesislerde dünkü sezon hazırlıkları bundan böyle akıbet etabına gelirken, mayıs ayından itibaren havaların ısınmasıyla Antalya, dünyanın katı baş döndürücü ülkesinden turistleri konuk etmeye başlayacak.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, umumi açıdan esbak sezonlardaki kabilinden rüya vadeden birlikte sene olmasa da yaşamın bitmeme ettiğini ve işletmelerin dünkü sezona hazırlandığını dile getirdi.

Ayık, 'Belki esbak senelerde bulunduğu kabilinden baş döndürücü şümullü bakım tamir işleri yapılmadı fakat minimal maliyetlerle meydana getirilen hazırlıklar bitmeme ediyor. İşçi alımları istikbal günlerde başlayacak.' niteleyerek konuştu.

Alanya fuarlardan umutlu

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, 2016 sezonuna müteallik icraat kapsamında ülke dışı fuarlarında Alanya adını ön plana çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu da 'Otellerimizde mesele yok. Her an açılacakmış kabilinden hazırlar. Bu sene nice otelimiz geç açılacak. Şu an bariz bulunan otellerimiz de baş döndürücü az ve doluluk payı da düşük.' dedi.

Antalya'daki birlikte otelin CEO'su Murat Erdoğan ise ülke dışı pazarlarda dava yaşandığı çağda iç turizmi hareketlendirmek düşüncesince icraat yaptıklarını, bu çerçevede yaz devrinde artist konserlerine ciddilik verdiklerini kaydetti.

Olimpos ve Adrasan'da da sahiller temizlendi

Turistik tesislerin yanında problemsiz birlikte gezim sezonunun geçmesi düşüncesince domestik yönetimler de başta kıyı ve plajlarda tedbir yapıyor.

Yaklaşık 6 kilometre uzunluğundaki gökçe bayraklı Konyaaltı Plajı, yaz sezonu boyunca 09.00-19.00 saatleri ortada işlev verecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Sarısu mesire alanında, büfe, restoran, soyunma kabinleri, duş yerleri, lavabo, tuvalet, sakat alanlarını gözden geçirdi, peyzaj, çimlendirme emekleri yapmış oldu ve şezlong yerleştirdi.

Tırmanıştan tabiat yürüyüşlerine, kampçılıktan karavana seçenek gezinsel tesisleri ve alanlarıyla öne çıkan Kumluca ilçesine müteallik Adrasan Mahallesi ve Olimpos'ta da mevsim önceleri şehremaneti ekipleri tarafından, kıyı temizliği, şita şartlarına bozulan yolların bakım ve onarımı, ilerleyiş yollarının düzenlemesi işleri yapıldı.

Muhabir: Mustafa Kurt, Yunus İçen, Mehmet Çakmak, Leyla Ataman Koyuncuoğlu

Kaynak: AA