Ankara Kumrular Caddesi'nde, 20 Eylül 2011'de bomba yüklü otomobille gerçekleştirilen, 5 kişinin ölümü ve çok sayıda kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan terör eylemi ve Güney Ekspresi'nde bulunan patlayıcıyla ilgili 19 sanığın yargılandığı davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Duruşmada, tutuklu sanıklardan Mazlum Duran tahliye edildi.

Duruşmaya, Ümit Akgümüş'ün de arasında bulunduğu 6'sı tutuklu 11 sanık ile sanık ve müşteki avukatları katıldı.

Daha önce savunmasını yapmayan sanıklar Mesut Polat, Hüseyin Güner, Ali Cengiz ve Ersin Batbay savunmalarını yaptı. Sanıkların suçlamalarla ilgili olmadıklarını, diğer sanıkların suç işleyip işlemediğini bilmediklerini öne sürdüler.

Tutuklu sanıklardan Mazlum Duran, salondaki bir izleyicinin tercümanlık yapabileceğini belirtmesi üzerine Kürtçe savunma yaptı. Duran da suçlamaları kabul etmedi ve Ümit Akgümüş de dahil olmak üzere sanıkları daha önce tanımadığını iddia etti.

Duruşmada daha sonra bazı tanıklar dinlendi.

Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal, verilen aranın ardından kararı açıkladı.

Sanıklardan Mazlum Duran'ın tahliyesine karar veren mahkeme, tutuklu sanıklar Fetullah Yiğit, Halil Bayık, Ramazan Pamukçi, Ertan Yürek ve Ümit Akgümüş'ün tutukluluğunun devamını kararlaştırdı.

Tahliye edilen sanıklar üzerindeki adli kontrol kararını kaldıran mahkeme, bazı sanık ve tanıkların ifadelerinin alınması için duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA