Ergenekon mağduru eski yargıç Ömer Faruk Eminağaoğlu, İstanbul Başsavcılığı’nın Ergenekon davasında verdiği mütalaayı eleştirdi.Ergenekon soruşturması sürecinde Fethullahçı hâkim ve savcıların kararlarıyla yasadışı şekilde dinlenen eski yargıç Ömer Faruk Eminağaoğlu, İstanbul Başsavcılığı’nın Ergenekon davasında verdiği mütalaayı eleştirdi. Mütalaanın “Ergenekon diye bir örgüt yoktur, olay kumpastır” demediğine dikkat çeken Eminağaoğlu, savcılığın, “Delil yetersizliğinden beraat istiyorum” dediğine dikkat çekti. Eminağaoğlu, “Bu mütalaaya göre karar verilirse Ergenekon kumpasının hesabı sorulamayacak” dedi.

Ergenekon hiç kurulmadı

Ergenekon davasında savcının beraat görüşü açıklayınca, “kumpas çöktü” diye yayınlar yapıldığını anımsatan emekli yargıç, avukat Eminağaoğlu, şunları kaydetti:“Savcı görüşünde, ‘Toplanan kanıtlar hukuka aykırı olup, hukuka aykırı kanıtlara dayanılamayacağından, böyle bir örgütün varlığı ispatlanamamıştır’ diyor. Yani Ergenekon diye bir örgüt vardı da, kanıtlar hukuka aykırı olunca ispatlanamadı demek istiyor. Savcı kanıt yetersizliğine dayanarak beraat kararı verilmesini istiyor. Ergenekon diye bir terör örgütü hiç kurulmadı, böyle bir örgüt ve suç uyduruldu demiyor. Mahkeme beraat kararında savcılığın gerekçesindeki gibi hareket ederse bu durum, her yönüyle suçsuz olan insanlar üzerinde leke bırakacak. O nedenle bu karara karşı, beraat edenler bir de gerekçe yönünden yasa yollarına başvurmak durumunda kalacak. Haksız tutuklamalar için her türlü beraat durumunda tazminat davası açılabildiği için, adeta ‘her şey yaşanıldığı ile kalsın, isteyen tazminat davası açıp tazminatını alsın yetmez mi’ deniyor. Mahkeme, kanıt yetersizliği değil de ‘böyle bir örgüt hiç kurulmadı, böyle bir örgüt uyduruldu’ gerekçesiyle beraat kararı verirse, o zaman bu durumda bu örgütü uyduranlar hakkında suç duyurusunda bulunmak durumunda kalacak ki, nedense mahkemenin suç duyurusunda bulunması istenmiyor.”

Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisinde DEÜ öğrencileri ağırlandı Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisinde DEÜ öğrencileri ağırlandı

Hesap sorulsun istenmiyor

Bu mütalaanın Ergenekon kumpasının hesabının sorulamamasına yol açacağını vurgulayan Eminağaoğlu, “Herkes yattığıyla kalsın demek istiyor. Maksat hesabını sormak değil mi? Dolayısıyla olay hesabını soramamaya doğru gidiyor” ifadesini kullandı.