İzmir'deki askeri casusluk davasının soruşturma safhasında çeşitli usulsüzlükler yapılarak sahte delil üretildiği iddialarıyla ilgili Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik açılan davanın duruşma günü, 21 Haziran 2016 olarak belirlendi.

Davanın İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinin duruşma salonunda görülmesine karar verilirken, İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun hazırladığı bin 13 sayfadan oluşan iddianameyi kimin okuyacağı mahkeme heyetinin alacağı tensip kararıyla belirlenecek.

Duruşma, iddianamenin okunması tamamlanana kadar haftanın 5 günü devam edecek.

Gözler HSYK'da

Savcı Bato'nun hazırladığı iddianameyi kabul eden heyette bulunan Mahkeme Başkanı Hakim Ahmet Badalı, İzmir Bölge İdare Mahkemesine atandığı için davaya kimin başkanlık edeceği henüz belli değil. Mahkeme başkanı, HSYK belirleyecek.

Beraat sonrası ilk karşılaşma

Aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 357 kişi hakkında "askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla açılan davada yargılanan ve FETÖ davasına müşteki olarak katılan sanıklar, “kumpas” kurduğu öne sürülen emniyet mensuplarıyla mahkeme salonunda ilk kez karşı karşıya gelecek.

"Askeri casusluk davası"ndan beraat eden asker sanıkların avukatlarından Mahir Işıkay, "Bizim dava (askeri casusluk) devam ederken bu kumpası kuranlar ortaya çıktı. Bu, dünya yargı tarihinde bir ilktir.” dedi.

Askeri casusluk davasında beraat eden ve yargılama sürecinde TSK'dan istifa eden sanıklardan İlter Halaç da "O dönem bizlere yaşatılan hukuksuzlukları 21 Haziran'da başlayacak bu davada, 68 sanığın hiçbirinin yaşamamasını dilerim." diye konuştu.

Kaynak: AA