VAN

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Ülkemizin turizm hedefleri, bugüne kadar olduğu gibi daha çok Rusya, İngiltere ve Almanya ağırlıklı olmaktan çıkarıp, onları muhafaza etmek, tekrar genişletmek ama onların üzerine yeni destinasyonlar, yeni pazarlar ilave etmek." dedi.

Van'daki ziyaretleri kapsamında kentteki bir otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Avcı, turizmin siyasetle, kültürle, barışla, istikrarla iç içe geçmiş bir faaliyet alanı olduğunu söyledi.

"Yeni pazarlar ilave etmeliyiz"

Türkiye'nin turizm pazarını çeşitlendirmek zorunda olduğuna işaret eden Bakan Avcı, şunları kaydetti:

"Ülkemizin turizm hedefleri, bugüne kadar olduğu gibi daha çok Rusya, İngiltere ve Almanya ağırlıklı olmaktan çıkarıp, onları muhafaza etmek, tekrar genişletmek ama onların üzerine yeni destinasyonlar, yeni pazarlar ilave etmek. Nedir o pazarlar; Japonya, Çin, Hindistan, İskandinav, Orta Doğu, Latin Amerika, Kuzey Amerika, bütün dünyaya açılmak. Böyle bir pazar çeşitlenmesiyle biz 2016'da yaşadığımız türden sıkıntılarla inşallah bir daha karşılaşmayacağız."

Avcı, Türkiye'nin uzun yıllar sektörde daha çok kıyı turizmini ve yaz dinlencesini pazarlayan bir ülke olarak tanındığını aktardı.

Türkiye'nin sadece bu zenginliklerden ibaret olmadığını vurgulayan Nabi Avcı, "Sadece Van'ın ürün çeşitliliği, Türkiye'nin taşıdığı büyük potansiyeli göstermeye yeter. Ne arasanız var. İnanç, dağ, sağlık, eğitim, gezi yolları, tarihi birikimler dünyanın her yerinden gelecek bütün turistlere, misafirlere sunacak zenginliklerimiz var." şeklinde konuştu. 

Avcı, Türkiye'nin iyi bir planlama ve akıllı bir tanıtım stratejisi yapması gerektiğini vurguladı.

"Benden önce Van kedisiyle tanışıyorlar"

Kendisiyle görüşmek üzere gelen heyetlerin bakanlıktaki Van kedisiyle fotoğraf çektirmeden gitmediğini anlatan Bakan Avcı, şöyle devam etti:

"Benden önce Van kedisiyle tanışıyorlar, 'Pamuk'la tanışıyorlar. Çünkü bizim bakanlığımızın kadrolu kedisi. Her gelen hayran oluyor. Yabancı heyetler onunla fotoğraf çektirmeden gitmiyorlar. Biz elimizde olan her imkanı kullanarak Van kedisinden Van kahvaltısına kadar, Akdamar Ahlat'a kadar dağımız, gölümüz, inci kefalimizle bütün Türkiye tanıtımlarını ayrılamaz bir parçası haline zaten getiriyoruz."

Muhabir: Necat Hazar

Kaynak: AA