WASHINGTON

ABD Temsilciler Meclisinin ilk Müslüman vekili olan Keith Ellison, Başkan Donald Trump'ın ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma planını "Berbat bir trajedi" olarak nitelendirdi.

Ellison, ABD basınına yaptığı açıklamada Trump'a tepki gösterdi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Minnesota Temsilcisi olan Ellison, Trump'ı uyararak, "Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımlamak berbat bir trajedidir. Biz ülke olarak uzun zamandan beri İsrail ve Filistin arasında iki ülkeli çözüm yollarını arıyoruz fakat Trump bunun aksine bir politika izliyor. Bu gerçekten berbat bir trajedi." diye konuştu.

Bu sürecin İsrail ve Filistin arasında diplomatik yollarla çözüme kavuşması gerektiğine dikkat çeken Ellison, "Tek tarafın menfaatine olacak bir karar gerçekten her şeyi alt üst ediyor ve sorunun çözümünden bizi uzaklaştırıyor. Bu diplomasiden hızlı bir şekilde uzaklaşmaktır." ifadelerini kullandı.

ABD yönetiminin, 1995'teki Kudüs Büyükelçilik Yasası'na göre, İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması öngörülüyor. Ancak söz konusu yasa 21 senedir Bill Clinton, George W. Bush ve Barack Obama'nın başkanlık dönemlerinde her 6 ayda bir "ulusal güvenlik" gerekçesiyle erteleniyordu.

Muhabir: Muhammed Bilal Kenasari

Kaynak: AA