Manavgat Jandarma Komutanlığı ekipleri, 6 ay süren teknik takip ve izlemenin ardından, tatile gelen yabancı turistlerin kredi kartlarını ele geçirip para çektikleri iddia edilen şebekeye yönelik 22 Haziran'da Antalya, Diyarbakır, Kahramanmaraş ve Manisa'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, çalıntı kredi kartlarıyla Manavgat, Alanya, Serik, Kemer ve Aksu ilçelerinde ATM'lerden yüklü miktarda para çektikleri öne sürülen, şebeke lideri A.T.'nin de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin kaldıkları adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda kredi kartı, bu kredi kartlarına ait slip ve yapılan harcamalara ait dekontlar ele geçirildi.

Manavgat Jandarma Komutanlığı'nda sorguya alınan şüpheliler, işlemelerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen şüphelilerden A.T. ile H.K ve Y.A tutuklanırken, diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şüphelilerin, Manavgat, Alanya, Serik, Kemer ve Aksu ilçelerinde 47 olaya karıştıkları, mağdurların tamamının ise tatil için gelen turistler olduğu belirlendi. Şebeke üyelerinin, ATM'den para çekmek isteyen turistlere yardımcı olmak bahanesiyle yaklaştıkları, ardından şifrelerini öğrendikleri kredi kartlarını alıp kaçtıkları kaydedildi.

Diğer yandan daha önce yapılan operasyonlarda aynı şebeke üyesi B.T., O.C., U.Ö., M.S.M. ve E.S. tutuklanmıştı.

dha