Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü 2010'daki KPSS soruşturması kapsamında 24 ilde 51 insan karşı elan bakı sonucu verildi. Soruşturma kapsamında 23 Mart 2015'teki ön operasyondan bu yana karşı bakı sonucu çıkarılanların sayısı 281'e yükseldi.

KPSS sorularının sızdırılmasına ilişikli soruşturmada bugün, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının direktifiyle 24 ildeki 51 kuşkulu karşı elan bakı sonucu alındı. Şüphelilerden 33'ü şu anne denli gözaltına alındı. Şüphelilerin Ankara'ya getirilmeleri bekleniyor. Polis, 18 şüpheliyi ise yakalamaya çalışıyor.

Soruşturma, 10 Temmuz 2010'daki KPSS Eğitim Bilimleri, Genel Kültür ve Genel Yetenek alanları sınavları öncesinde soruların sızdırıldığı iddiaları üzerinde başlatılmıştı. Birçok müddeiumumi muhavvil sormaca dosyası, sonuç şekilde Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'a verilmişti.

Erkman'ın direktifiyle polis, soruşturmadaki ön operasyonu 23 Mart 2015'te 19 ilde düzenlemişti. Operasyon kapsamında 82 insan karşı bakı sonucu çıkarılmıştı. Ardından 20 Nisan'da 78, 26 Mayıs'ta 44, 15 Haziran'da 23, 5 Kasım'da ise 3 kuşkulu bakı sonucu alınmıştı.

Savcı Erkman, bu tarihe denli karşı bakı sonucu çıkarılan, müşterek bölümü firari mecmu 230 kuşkulu karşı hazırladığı iddianameyi Aralık 2015'te mahkemeye göndermişti.

Soruşturma çerçevesinde bugünkü işlemlerle beraberce bakı sonucu çıkarılan kuşkulu sayısı 281'e çıktı.

Örgüt bağı

Savcı Erkman, sınavdan evvela soruların Fetullah Gülen cemaatine yakınlığıyla aşina Ankara Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği görevlisi Berat Koşucu çeşidinden Süleyman Mustafa İnanıcı aracılığıyla, Yalvaç'taki maznun Baki Saçı'ya e-postayla gönderildiğine ilişikli deliller üzerinde başlatılan soruşturmada 'örgüt' bağına da ulaşmıştı.

Erkman, iddianamede, 'Soruşturmada olayın hemen evcil seviyede kalmadığı, soruların bu eşhas haricinde sınava giren nice adaya teşkilatlı biçimde ulaştırıldığı, kuşkulu konumunda bulunan insanların beraberce akım ettikleri, bu bütünlük ve beraberliğin tesadüflerden ibaret bulunmadığı ve nice kuma noktalarının yer aldığı belirleme edilmiştir. Delillerin değerlendirilmesinde eylemlerin hiyerarşik ve teşkilatlı gerçekleştiği anlaşılmıştır' tespitinde bulunmuştu.

İddianamede, sanıklar ortada 'cemaat bağı' olduğu, soruların sınavdan evvela çoğu kere bu tosbağa makul dağıtıldığına ayraç edilmiş, profilleri, iş yerleri, finansal ve toplumsal irtibatları incelendiğinde, sanıkların FETÖ/PDY içre toprak aldıkları kaydedilmişti.

İddianamede, 294 bin 909 adayın katılmış yer aldığı 2010'daki KPSS Eğitim Bilimleri sınavının silme edilerek baştan yapılmasıyla, devletin 9 milyon 111 bin 138 teklik 13 kuruş zarara uğradığına özen çekilmişti. YÖK Denetleme Kurulunun, Genel Yetenek sorularının da sızdırıldığı tutanağına rağmen, bu alanın silme edilmemesiyle, sayısı stabil bilinmemekle bu arada binlerce ferdin nahak yere biçimde mutluluk memuru yer aldığı bildirilmişti.

Yüksek belirgin eden sanıkların çoğunun ayrımsız dershane, ekol ve şeriklik mensupları yahut eş, karındaş ve gayrı akrabaları olduğuna özen çekilen iddianamede, faziletli belirgin eden 3 bin 227 adaydan bin 970'i ortada telefon irtibatı, bin 148'i ortada hısımlık bağı bulunduğuna, 896'sının eş eş olduğuna, 2 bin 690'ının ayrımsız gurur yada firmada çalıştığına toprak verilmişti.

Gülen'in lafları hatırlatıldı

İddianamede emlak dışındaki Fetullah Gülen'in, teşekkül mensuplarına iletişim araçları üzerinden, örgütün gaye ve amaçlarının gerçekleştirilmesine müteveccih emirler verdiği tabir edilmişti.

Gülen'in, devlete sızmayı esasi meydan ve eskiden televizyonda gösterilen konuşmasının dökümü nakledilen iddianamede, 'Fetullah Gülen'in, mensuplarına müteveccih ön yıllardaki müzakere kayıtlarında devletin yasama, icra ve sakatlık erklerinin ele geçirilmesine ilişikli emirler verildiği, örgütün doğruluk amacına erişmek uğruna ve örgüte ilişikli kadroları amme kurumlarına konumlamak şekli ile devleti ele geçirmeyi hedeflediği görülmektedir' denilmişti.

İddianamede, örgüte ilişkin, Terörle Mücadele Kanunu mucibince meydana getirilen değerlendirmeye toprak verilerek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ anne sormaca dosyasından tahsil edilen 'Fetullahçı Terör Örgütü Hakkında Özet Bilgi' başlıklı yazısı özetlenmişti.

Buna göre, örgütün, kamuoyunda 'Paralel Yapı' ismiyle tanındığı güçlükle mutluluk düzenine seçenek gayrı örgütlenmelere müteveccih de ayrımsız ifadenin kullanıldığı bildirilen iddianamede, bu nedenle davalarda 'Fetullahçı yıldırı örgütlenmesi' adının yeğleme edildiğine toprak verilmişti.

Gülen ve çevresindekilerin, dini mebde ve kuralları sömürme ederek, dini topluluk olmadığını duyuran örgüte dönüştüğü dökme ekspoze bilgide, örgütün, Türkiye'yi cumhuriyet olmaktan çıkarıp, topluluk devletine dönüştürmek, ülkeyi politik partisiz yönetmek, egemenliği seçime girmeden amme kurumlarındaki kadrolarıyla kullanmak, diyar ekonomisini ve zenginliklerini arama yazar rastgele şeye hâkim ballanmak istediği kaydedilmişti.

Özet bilgide, örgütün kendiliğinden sıfır yahut ağırlık eğmeyen maşer kesimlerini devlete yerleştirdiği silahlı kadrolarını da kullanarak sindirmek, yıldırmak, ürkütmek ve bu yöntemle devleti ele geçirip egemenliği çalışarak müşterek zümre bulunan cemaatin/örgütün kullanmasını gerçekleştirme etmeyi amaçladığı ve örgütün, kanunlarda tanımlanan 'silahlı yıldırı örgütü' niteliklerini taşımış yer aldığı bildirilmişti.

Bir örgütün silahlı yıldırı örgütü olup olmadığına ilişikli düşün bildirmeye müşterek tane mezun mercinin Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı olduğu, buradan sorulan görüşte yapılanmanın yıldırı örgütü bulunduğunun uzun boylu açıklanmış yer aldığı dökme ekspoze bilgide, örgütün niteliğinin Milli Güvenlik Kurulunda tartışıldığı ve devletin iç ve aut güvenliğine zılgıt oluşturan, savaşım edilmesi müstelzim kanun dışı yıldırı örgütü bulunduğunun matbuat neşriyat vasıtasıyla duyurulduğu anımsatılmıştı.

'Fethullah Gülen Okulu'na bağış

Özet bilgide, FETÖ'nün silahlı yıldırı örgütü yer aldığı adına kifayetli ve çıpa deliller bulunduğu, teşekkül yöneticileri ve suça karışanlara müteveccih soruşturmalar yürütülmüş yer aldığı ve bazısı davalar açıldığı vurgulanmıştı. Ayrıca, Gülen'in, 'Fasıldan Fasıla 4' adlı kitapta rüyada imtihan sorularının uzun boylu görülmesinin anlatıldığına ayraç edilen iddianamede, şunlar kaydedilmişti:

'İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı çeşidinden planlı 9 Mart 2015 günlü tutanağa göre, FETÖ/PDY'nin Terörle Mücadele Kanununun 1. ve 7. maddelerinde tabir edilen, Anayasa'da belirtilen, cumhuriyetin niteliklerini, siyasi, hukuki, sosyal, laik, kazançlı düzenini değiştirmek, devletin ve cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşürmek, mutluluk otoritesini zaafa uğratmak, bozmak yahut ele geçirmek, devletin iç ve aut güvenliğini, amme düzenini yahut umumi sağlığı darmadağın etmek amacıyla müesses yıldırı örgütü durumunda olduğu, bel kemiği hedefinin Türkiye'de devletin etraflı anayasal kurumlarını ele geçirmek, devletin kılcal damarlarına sızdırılmış olduğu, kamu, ÖSYS vb. sınavlarda soruları hukuka karşıt yollarla ele geçirip, şahıs personellerinin sınavlarda güzel şekilde amme kurumlarına ve çalışan okullara girmesinin sağlandığı, bulunan sistemi bozmak alegori devletin kâffesi kurumlarının ele geçirilmesinin hedeflendiği, görevli aylık ve ödüllendirmelerinden yüzdelik 5-10 emek ismi altında nukut toplandığı belirtilmiştir.'

MASAK'ın 2 Ekim 2014'te hazırladığı tutanağa layıkıyla 'Fethullah Gülen Okulu', 'Gülenist Kuruluş', 'Gülen Hareketi Okulu' şekilde tanımlanan ve emlak haricinde çalışkanlık yayınlayan 20 ecnebi kuruluşun ortaya çıkarıldığı bildirilen iddianamede, rapordaki, 'Bu 20 ecnebi kuruluşun Türkiye temsilcilikleri ara bulucu kılınarak, bilhassa 2011, 2012, 2013 ortada bazısı firmalar ve hususi eşhas çeşidinden bağış, terbiye ve gayrı esame altında derneşik servet aktarıldığı belirleme edilmiştir. İş bu dosya kapsamında soruşturulan bin 435 şüphelinin imtihan önceleri çalışıldığı 121 hususi şeriklik çeşidinden da MASAK raporunda tamlanan 20 ecnebi kuruma servet aktarıldığı anlaşılmıştır' bilgisine toprak verilmişti.

Eski YÖK Başkanları da sanık

İddianamede emektar ÖSYM Başkanları Prof. Dr. Ünal Yarımağan ve Prof. Dr. Ali Demir ile emektar Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan da sanıklar ortada gösterilmişti. Yarımağan'ın 'örgüte örgen olmamakla beraberce teşekkül üstüne kusur işlemek, göreve ilişikli sırrın açıklanması, amme görevlisinin resmi belgede sahteciliği' suçlamalarından 27 yıla, Demir'in 'suç delillerini namevcut etme, örtmece yahut değiştirme' suçlamalarından 4 yıla denli hapsi istenmişti.

İddianamede, imtihan sorularının sanıklara dağıtıldığı kaydedilen Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneğinin Genel Sekreteri Mehmet Hanefi Sözen, emektar Rektör Şerif Ali Tekalan ile Cemil Koca, Yusuf Rodoplu, Bülent Sırtaş, Yusuf Hayri Yıldızhan, Ayhan Kelebek, Ümüt Çakıcı, Süleyman Savat, Abidin Pişgin, Kadir Tufan, Ramazan Şahin, Muharrem Öztürk, Nebil Ekiz ve Ramazan Gözel'e 'silahlı yıldırı örgütü ihdas ve rejim ile müteselsil durumda resmi belgede düzmecilik ve amme gurur ve kurumlarının zararına dolandırıcılık' suçlamaları iftira edilerek, 36'şar yıla denli hapisleri istem edilmişti.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabulle beraberce sanıklardan Sözen, Tekalan ve Koca'nın ortada bulunmuş yer aldığı birileri karşı tahkikat sonucu çıkarmıştı. Ancak şu anne denli bu sanıklardan yakalanan olmadı.

Tekalan, Koca ve Sözen, Ankara'daki FETÖ/PDY anne soruşturmasının da şüphelileri ortada bulunuyor. Başsavcılığın isteğiyle bu adların yanı esna Fetullah Gülen ve iş kadını Hamdi Akın İpek'in ortada bulunmuş yer aldığı 61 insan karşı 'yokluğunda tevkif kararı' çıkarılmıştı.

İdari soruşturma

Soruşturma kapsamındaki üçüncü dalavere operasyona ilişik bilgiler Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi'ne (UYAP) yüklenmemiş, buna karşın Twitter'daki 'Fuat Avni' üstüne ne kentten müteaddit ferdin gözaltına alınacağının sızdırılmasına ilişikli güven görevlileri karşı yönetimsel sormaca açılmıştı.

Soruşturma Savcısı Erkman'a, 'örgüt üyelerinin gözaltına alınmasını ve gayrikanuni faaliyetlerinin açıklanmış edilmesini engellemek' düşüncesince telefonla şantaj yapılmasına ilişikli Nuri Öztürk ünlü insan de tutuklanmıştı.

Sahte sürdürümcü sözleşmelerine güvenerek almış yer aldığı 14 hattan birini, savcıya zılgıt ve şantajda bulunması düşüncesince kimliği belirlenemeyen ayrıksı müşterek teşekkül üyesine verdiği tamlanan Öztürk hakkındaki, 'terör örgütü üyesi olmak, şantaj, rolü yaptırmamak düşüncesince taannüt ve ferdî verileri hukuka karşıt şekilde ele kılmak ve yaymak' suçlarından 53 sene 6 ayak tabanı denli hapsi istemiyle oluşturulan sorun sürüyor.

Davada 5 seksiyon geride kaldı

KPSS soruşturması kapsamında karşı sorun oluşturulan 54'ü vakfedilmiş 230 sanık, ön kere 21 Mart Pazartesi bilge karşısına çıktı. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, iptidai devir devam eden duruşmalarda vakfedilmiş sanıklar ve avukatlarının savunmalarını aldı.

Sanıklar, haklarındaki suçlamaları 'çürütmek' düşüncesince benzeşim bahaneler öne sürdü. Sanıklar, soruların sızdırıldığının ortaya çıkması üzerinde silme edilen 10 Temmuz 2010'daki terbiye bilimleri sınavında icra ettikleri faziletli belirgin sayısına tekrarlanan sınavda ulaşamamaları adına 'yorgunluk, uykusuzluk, ağırlık ve maneviyat bozukluğu' kabil gerekçeler gösterdi.

Duruşmalara eklenen Cumhuriyet Savcısı Umut Sadak, görüşünün sorulması üzerine, vakfedilmiş sanıkların tamamının tutukluluklarının devamını istem etti. Savcı Sadak, FETÖ'nün mutluluk otoritesini zaafa uğratmak, bozmak yahut ele kılmak düşüncesince müesses kendine saf yapısı bulunan müşterek yıldırı örgütü bulunduğunu belirterek, şunları söylemişti:

'Cebir, şiddet, şantaj, tutanak uydurma, nahak yere arama, tevkif kabil şekilleri kullanan bu teşekkül kanunda tanımlandığı biçimde kifayetli müşterek yıldırı örgütüdür. Amacı mutluluk düzenini değiştirip hükümeti ortadan çıkarmak bulunan bu örgütün bu amacına erişmek düşüncesince önceliği mutluluk kadrolarını ele geçirmeye verdiği, bu amaca erişmek düşüncesince seneler öncesinden ilkin güven kazanmak neredeyse mülkiye, sakatlık ve askeriyeye öge yerleştirilmeye başladığı anlaşılmaktadır. Emniyet ve yargıdaki eleştiri makamları ele geçirmeyi başaran teşekkül kendine bariyer şekilde görmüş yer aldığı askeri kadroları da Ergenekon, Balyoz, İzmir Askeri Casusuluk davası kabil kurguladığı düzen davalarıyla likidasyon ettikten sonraları 17-25 Aralık tarihlerinde hükümeti yıkıp, mutluluk idaresini ağız ağıza ele kılmak düşüncesince sonuncu hamlesini yapmış, güçlükle amacına ulaşamamıştır.

Örgütün silahsız müşterek teşekkül olduğu, hemen müşterek topluluk yer aldığı savunulsa da mal ayağı, sakatlık ayağı, güven ayağı bulunan bu örgütün anahtar üyelerinin çoğunun amme görevlisi olduğu, bu amme görevlilerin devletin kendilerine verdiği silahları MİT tırları vakasında yer aldığı kabil gerektiği devir kullanmaktan çekinmediği görülmüştür. Kaldı ki müşterek örgütün anayasal düzeni ve diyeti demokratik yollardan değiştiremeyeceği, haset geldiği devir tabanca gitmek mecburiyetinde yer aldığı da aşina müşterek gerçektir.'

'Amaca revan rastgele minval mubahtır'

Savcının görüşünde, örgütün sonuncu amacına erişmek düşüncesince önceliği öğrenime verdiği, rastgele ilde örgüte ilişikli dershaneler, hususi okullar kurulduğu, güzel öğrenciler okullarda ve kiralanan evlerde kampa alınarak, seneler boyu hem ibret çalıştırılıp bununla beraberinde beyinlerinin yıkandığı tabir edilmişti.

Öğrencilerin üniversiteleri kazanmaları düşüncesince derin çalışkanlık gösterildiği, elde eden çoluk çocuk daha yük yaptırırken strateji edilip iletişime geçildiği, taşradan mevrut gençlerin parasız yurtlarına aldıkları anlatım edilen görüşte, 'Süreç içre şahıs mal kuruluşlarını kuran, ceride ve monitör kanalları açan, şahıs şirketleri vasıtasıyla madencilik kabil dirimlik getiren alanlara el atıp milyarlarca dolar dirimlik elde eden, usulsuz dinlemelerle edindikleri detayları kullanıp şantaj yaparak, kimisini de kurnazca emek ismi altında şişman nukut toplamaya süregelen bu örgütün güçlendikçe yöntemlerini değiştirdiği, imtihan barajını kaldırılmış yazar çelimsiz vadede amaca erişmek düşüncesince ÖSYM ve imtihan sorularının tabaat işini eden firması ele geçirdiği, soruların çalınarak teşekkül üyelerine dağıtıldığı, gene ayrıksı yıllara ilişikli KPSS sorularının, manşet akademisi, hakimlik, müddeiumumilik imtihan sorularının çalındığına ilişikli soruşturmaların derdest yer aldığı anlaşılmaktadır' ifadeleri kullanılmıştı.

Tanık Fatma Nur Gümüşkaya'nın beyanında, Gülen'in 'Bizim Milli Eğitime girmemiz lazım. Amaca revan rastgele minval mubahtır. Girin de ne girerseniz girin' talimatından bahsettiğine özen çekilen görüşte, istifham kitapçıklarını inceleyici bilirkişilerin, ağır sevgili nice aritmetik sorusunun yazar oynatılmadan cevaplandığını, dümdüz sorularda ise prosedür yapıldığını belirlediklerine özen çekilerek, şu bilgilere toprak verilmişti:

'Genel Yetenek sorularından 39 ve 53, Genel Kültür sorularından 9 ve 11 nolu soruların koyulaştırılan şıkkının akla yatkın yanıt bulunmadığı durumda Genel Yetenek 39. soruda en güzel 3 bin 227 adaydan bin 927'sinin, 53. soruda 370'inin koyulaştırılan, güçlükle kusur bulunan şıkkı işaretleyerek yanlışta birleştikleri, Genel Kültür sorularından 9. soruda en güzel 3 bin 227 adaydan bin 211'inin, 11. soruda 100'ünün koyulaştırılan, güçlükle kusur bulunan şıkkı işaretleyerek yanlışta birleştikleri, faziletli güzel yer aldığı benimseme edilen 3 bin 227 adaydan bin 927'sinin sızdırılan sorularda ayrımsız yanlışta birleşmesinin, gene ayrımsız yanlışta birleşenlerin aralarında karı-koca, akrabalık, telefon, iş yeri, adres, finansal irtibatları ve testlerde ayrımsız sayıda neti yapmış olmaları da cezaevi önüne alındığında bu durumun sanıkların sınavdan evvela soruları gördüklerini ortaya koymuştur.'

120 netten, 50 internetin altına

Görüşte, sınavda faziletli muvaffakiyet yayınlayan 3 bin 227 insandan bin 175'inin gine edilen sınava girmedikleri, tekrarlanan ve elan havadan bulunan sınava giren 2 bin 52 adaydan bin 999'unun netini düşürdüğü, silme edilen sınavdaki kâffesi soruları akla yatkın yanıtlayarak 120 belirgin eden 350 insandan 148'sinin gine sınavına girmediği, girenlerden hemen 11'inin 100 neti geçmiş yer aldığı ve en faziletli yapanın da 108 nette kaldığına ayraç edilmiş ve şu biçimde denilmişti:

'Tekrarlanan sınava giren faziletli güzel 188 kişininse 75 ile 100 belirgin ortada kalmış yer aldığı görülmüştür. İlk sınavda 120 belirgin eden 3 insan ise tekrarlanan sınavda 50 internetin dibine düşmüştür. İlk sınavda 120 belirgin eden müşterek ferdin 3 ay 20 devir sonraları tekrarlanan sınavda 50 internetin dibine düşmesi, soruların çalındığının ve sanıklara verildiğinin en şişman delilidir. Yine 120 netten 75 nete düşülmesi de aut faktörlerle yahut hastalıklarla açıklanamaz . 2005'ten 2012 yılına denli meydana getirilen sınavlarda oda boncuğu mektepli terbiye bilimlerinde 120, 119, 118 yahut 117 belirgin yapmamışken. hemen 2010 KPSS terbiye bilimleri dalında 350 ferdin 120 net, 423 ferdin 119 net, 493 ferdin 118 belirgin , 401 ferdin 117 net, 290 ferdin 116 belirgin yapması yaşamın onat akışına aykırıdır.

2009 KPSS Genel Yetenek sınavında 6 insan 60'da 60 belirgin yaparken 2010 umumi kabiliyet sınavında bin 28 ferdin 60'da 60, 2 bin 532 ferdin 60'da 59, 4 bin 963 ferdin 60'da 58, 7 bin 859 ferdin 60'da 57, 10 bin 785 ferdin 60'da 56 belirgin yapması yaşamın onat akışına makul değildir. Zira müşterek evveli yılki sınavda 56 belirgin eden insan sayısı 912 iken müşterek sene ahir sınavda bu adet 10 bin 785'e çıkmıştır. Yine Genel Kültür bölümünde 2009'da 2 bin 391 insan 50 belirgin yapmışken 2010'da 17 bin 474 ferdin 50 belirgin icra ettiği anlaşılmıştır. 

Diğer yıllardaki muvaffakiyet oranları ile 2010'daki muvaffakiyet oranının kıyaslanmasıyla başarının ani ve bu miktarda yükselmesinin sebebi ölçülü zekalı hacısı hocası çeşidinden anlaşılabilecektir. Aksinin kabulü bu denli faik zekalı öğrencinin ayrımsız anda ayrımsız sınava girmiş yer aldığı anlamına gelecektir ki, bu denli faik zekalı bulunan sanıkların tekrarlanan sınavda nısıf yarıya vasıl oranlarda netlerini düşürdükleri ve bin 927 tanesinin ayrımsız yanlışta birleştiği düşünüldüğünde, o denli da faik zekalı olmadıkları anlaşılmaktadır . Bu oranlar bile müşterek tane başına bu sınavda eşlem çekildiğinin göstergesidir.'

Soru kitapçıklarını inceleyici bilirkişinin, ağır sevgili sağlam baş döndürücü aritmetik sorusunun yazar oynatılmadan cevaplandığını, dümdüz sorularda ise prosedür yapıldığını belirlediğine ayraç edilen görüşte, 'Soruların çalınıp üçte bir tanesi eş eş bulunan bu sanıklara verilmesinin, örgüte ilişik dershanelerde meydana getirilen sınavlarda tıpkı bu sınavlarda çıkan soruların sorulmasının sebebi bu sanıkların da bu örgütün birer üyesi olmasıdır' denilmişti.

Mahkeme heyeti, vakfedilmiş sanıklardan 23'ünün tahliyesine, 31'inin tutukluluklarının devamına değişmeyen vererek, duruşmayı 26-27 Mayıs 2016'ya ertelemişti.

Kaynak: AA