Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, yıl içinde KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı çerçevesinde, 2 kez, 5 ayrı kategoride çağrıya çıkıldığını belirterek, KOBİ'lere projeler kapsamında toplam 650 milyon lira ödeme yapılacağını bildirdi.

Biçer, AA muhabirine, KOSGEB'in "KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı"na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Söz konusu programla Türkiye'nin ulusal ve uluslararası hedefleri doğrultusunda, küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin artırılmasını hedeflediklerini belirten Biçer, "KOBİ'lerin rekabet güçlerinin ve katma değerinin yükseltilmesi amacıyla hazırlanacak projeleri destekliyoruz." dedi.

Biçer, programın birinci çağrı grubunda "Orta yüksek ve yüksek teknoloji KOBİ'lerinde kapasite geliştirme" ve "Geleneksel imalat sanayi KOBİ'lerinde katma değerin artırılması" kategorilerindeki bin 377 projeye, 350 milyon lira destek sağladıklarını bildirdi.

"Destek ödemelerine aralık ayında başlanacak"

İkinci çağrıda ise "Bilişim teknolojileri KOBİ'lerinin geliştirilmesi", "Hızlı büyüyen KOBİ’lerde kapasite geliştirme" ve "KOSGEB destekli girişimlere ivme" kategorilerinde 4 bine yakın başvurunun değerlendirildiğini anlatan Biçer, bin 378 projenin onaylandığını ifade etti. Söz konusu çağrı kapsamında 300 milyon liralık destek verileceğine işaret eden Biçer, ödemelere aralık ayı içinde başlanacağını açıkladı.

Biçer, KOSGEB'in bu yıl içinde, KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı çerçevesinde, 2 kez 5 ayrı başlıkta çağrıya çıktığına dikkati çekerek, KOBİ'lere projeler kapsamında toplam 650 milyon lira ödeme yapılacağını söyledi.

Projelerin değerlendirilme aşamaları hakkında da bilgi veren Biçer, KOSGEB olarak süreci titizlikle yönettiklerini dile getirdi. Biçer, 30 Mayıs-1 Temmuz arasındaki dönemde başvurusu alınan projelerin, 7-18 Kasım'da değerlendirildiğini belirterek, "Bilişim teknolojileri KOBİ'lerinin geliştirilmesi kategorisinde 502 başvurudan 213'ü, hızlı büyüyen KOBİ'lerde kapasite geliştirme kategorisinde 2 bin 756 başvurudan bin 56'sı ve KOSGEB destekli girişimlere ivme kategorisinde ise 361 başvurudan 109'u onaylandı." diye konuştu.

Kaynak: AA