ANKARA - MUSTAFA ÇALKAYA

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odasının şikayetiyle, başkentin çeşitli noktalarında, korsan taşımacılık yapan taksi, minibüs ve otobüs gibi araçlara yönelik denetim gerçekleştirildi.

Denetimlere, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı karayolu denetleme ekipleri ve Oda yöneticileri de gözlemci olarak eşlik etti. Ticari araç şoförlerinin yetki belgelerini ve diğer evrakını inceleyen ekipler, korsan taşımacılık yaptığı belirlenen araç sahiplerine ceza uyguladı.

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, aralarında "VIP taşımacılık" yapan araçların da bulunduğu korsan taksi, minibüs ve otobüslerin haksız rekabete yol açtığını, bunlarla kararlı bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Korsan taşımacılıkla mücadelede denetimlerin önemine işaret eden Yiğiner, "Yıllardır, taksici esnafının müşterilerini korsan taşımacılık yapanlar alıyordu. Bu konuyla ilgili bir ekip kurarak çalışmaları başlattık." dedi.

Yiğiner, korsan taşımacılığa ilişkin taksicilerin şikayetlerine dikkati çekerek, bu konudaki çalışmalarını artırarak sürdüreceklerini bildirdi.

Mehmet Yiğiner, şunları kaydetti:

"Herkes kendi işini yapıp ondan kazanacak. Yıllardır bu işi kanuna uygun yapan arkadaşlarımız var. Korsan taşımayla bu işler olmaz, hem güvenli değil hem de yasalara aykırı. Korsan taşımacılık yapan kişiler yasal olmadığı için vergilerini ödemiyorlar, birçok esnafa zarar veriyorlar. Bunların hepsini engelleyeceğiz."

Yiğiner, yakalanan araçların sürücü ve yolcularına ceza kesildiğini ifade ederek, "Korsan taşımacılık yapanlar ilk yakalandığında araca toplamda yaklaşık 7 bin 500 lira ceza kesiliyor. İkinci ve üçüncü kez olursa ceza katlanarak artıyor. Bunlara binen yolcuya da 298 lira ceza kesiliyor." diye konuştu.

Kaynak: AA