MHP Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, Melikşah Üniversitesi üzerinden Boydak ailesine operasyon yapıldığını dile getirerek, “Kayseri’de bir dönem görev yapmış ve buradan gitmiş olan bürokratlar halen Kayseri ile uğraşıyor. Karanlık ellerle işbirliği içindeler. Elinizi Kayseri’den çekin” diye konuştu. 

Melikşah Üniversitesi’ne yapılan operasyonun tamamen siyasi olduğunu dile getiren MHP’li Süleyman Korkmaz, şunları söyledi; “Kayseri’de 2009 yılında üniversitenin açılışında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ekibi, AKP’nin bütün milletvekilleri, belediye başkanları orada idi. Övgüler yağdırıyorlardı. Böyle açılan üniversitenin geldiği durum bu. Bugün ne oldu da burada operasyon haline geldi? Hukuksuz haline geldi? Hukuksuzluk varsa sayın cumhurbaşkanı üniversitenin açılışını neden yaptı? Birileri, karanlık eller, Kayseri’nin üzerinde oyunlar oynuyor. Niyet üzüm yemek değil. Bağcıyı dövmek var burada.”

MELİKŞAH’TA HUKUKSUZLUK VARSA, SUÇ ORTAĞI AKP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI NERED?E 

MHP’li Korkmaz, yapılan operasyonda iş adamlarına yöneltilen suçlamayla ilgili ilginç değerlendirmede bulundu. Korkmaz, “Hukuksuzluk varsa burada, suç varsa bunun ortakları var ve bunlar nerede? Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki şu anda AKP’nin genel başkan yardımcısı. Neden bu suç ortağı yok? Belediyeden kimse niye yok? Burada bu ailelere yapılan operasyonu görüyoruz. Bu aileler sevilen sayılan insanlar ve önemli istihdam sağlıyor, hayırsever ailelerdir. Biz bu aileleri tanırız, biliriz. Yerli firmalara milli firmalar üzerinden karanlık eller bir şey yapmak istiyorsa Kayseri’ye yazık ediyorlar. Kayseri bunu hak etmiyor. 20 bin kişiye iş istihdamı sağlıyor bu aileler. Aileleri ile birlikte 100 bin kişi eder. Bu 100 bin kişinin geleceğini karanlığa atanlar vicdan azabı çekmeyecekler mi?” diye konuştu. 

KAYSERİ’Yİ KARIŞTIRMAK İSTEYENLER, BURADA BÜROKRAT OLARAK ÇALIŞMIŞ OLANLAR

Boydak ailesini AKP’lilerin daha iyi tanıdığını ve hayır işlerini daha iyi bildiklerini hatırlatan Korkmaz, “Okullar açtılar. Cumhurbaşkanı, yaptırdıkları okulları açtı. O zaman hayırseverdi bu aileler. Neden böyle oldu? Ülkemizin gündemi PKK terör belasıdır. Şehidimiz vardı. Şehidimizin ailesi bitti. Bir bakıyoruz operasyon var. Tanınmış aileler var. Yazık oluyor Kayseri’ye. Kayseri’de bürokrat olarak çalışanlar buradan gidiyor ve halen Kayseri’yi karıştırıyorlar. Karanlık ellerle işbirliği içindeler” şeklinde konuştu. 

AKP’NİN BAĞ EVLERİNDE BAŞKA PARTİLERİN İNSANLARI İLE UĞRAŞMIŞLARDI

Kayseri’de daha önce görev yapmış bürokratlarla ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Korkmaz, “Burada görev yaparken AKP’nin bağ evinde, siyasi odalarında başka partilerinin insanları ile uğraşanlar şimdi Kayseri ile uğraşıyor. Kayseri bunu affetmeyecek. Kayseri bizim. Huzurlu yaşadık. Türkiye’nin gözbebeği olan ildir. Hayırseveriyle iş adamıyla herkesiyle bir bütün olmuş. Bu bütünlüğü bozmaya kimsenin hakkı yok ve gücü de yetmez. Biz bu ailelere sahip çıkmak zorundayız. Yerli ve milli firma.” diye konuştu. 

MESELE ARAZİ DEĞİL, NİYET BOZUK

MHP’li Korkmaz, bahsi geçen arazilerin bulunduğu bölgenin ne durumda olduğunu iyi bilenlerden birisi olduğunu aktararak, “Mesele arazi meselesi değil. 4 arsa sahibinin iddiası. Rektör beyle de görüştük. 'Bize gelmeden emniyete gittiklerini söyledi. Bize gelselerdi biz bunun teminini sağlardık' dedi. Ama burada niyet bozuk. Ailenin üzerine gidilecek. Boydak ailesine böyle ulaşmaya çalışıyor. Ülkeyi yöneten cumhurbaşkanı yerli ve milli firma ile ilgili ahkam kesiyor. Gündemimiz PKK olmalıydı. Ama bu operasyon yapılıyor” dedi. 

VATANDAŞLAR DA TEPKİLİ

Kayseri Emniyet Müdürlüğü önüne gelen vatandaşlar da duruma tepki gösterdi. Bir vatandaş, Boydak ailesinin şehre sağladığı katkıyı herkesin bildiğini belirterek, şehrin sahip çıkması gerektiğini anlattı. Yapılan operasyonu doğru bulmadıklarını belirten bir başka vatandaş da Boydak ailesinin şehre katkılarının çok fazla olduğunu anlatarak, “Şu an suçlu pozisyonunda tuttukları Memduh Boydak bey, emniyete bağışladığı araçlarla taşınıyor. Böyle bir durum var” diye konuştu. 
CİHAN