KUVEYT/ANKARA - GÖKSEL YILDIRIM

Yazılım yoğun ürünlerle askeri ve sivil alanda çeşitli çözümler üreten HAVELSAN, Körfez Bölgesi'ndeki ülkelerde üstlendiği işlere yenilerini eklemeye hazırlanıyor.

Kuveyt'te düzenlenen Körfez Savunma ve Havacılık Fuarı'na katılan HAVELSAN, Elektronik Harp Test ve Eğitim Sahası çözümü, sahadaki askeri personelin anlık haberleşmesine olanak veren uygulaması ve bünyesine kattığı Quantum3D şirketinin görüntü üretecini sergiledi. HAVELSAN yöneticileri, başta Kuveyt olmak üzere çeşitli ülkelerin üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu pek çok kişiyle görüşmeler yaptı.

HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kuveyt ve Körfez Bölgesi'nde yürüttükleri çalışmalar ve hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Körfez Bölgesi'nin hedef pazarları arasında olduğunu belirten Atalay, bölgede öncelikli olarak 3 ülkeye yoğunlaştıklarını söyledi.

Katar'da yaklaşık 3 yıldır faaliyet gösterdiklerini ve açtıkları ofisle ülkede kalıcı hale geldiklerini anlatan Atalay, bu ülkeyle imzalanmış sözleşmeleri bulunduğunu ve imza aşamasına getirdikleri yeni bir sözleşme olduğunu bildirdi.

Umman'a yönelik çalışmalarını da bir sözleşmeye dönüştürdüklerini dile getiren Atalay, sözleşme kapsamında çalışmalar yürüttüklerini, başka alanlardaki tekliflerinin de değerlendirildiğini ifade etti.

Kuveyt'te önemli potansiyel bulunuyor

Atalay, Kuveyt'e ise son bir yıldır odaklandıklarına dikkati çekti.

Ülkede faaliyet alanlarına yönelik önemli pazar potansiyeli olduğunu vurgulayan Atalay, şöyle konuştu:

"Kuveyt'te bir arkadaşımızı yerleşik hale getirdik. Ofis açma faaliyeti başlattık. 2018'in ilk çeyreğinde ofisimizi açmış olacağız. O sayede buradaki yerel firmalar, üniversiteler ve araştırma kurumlarıyla iş birliği ve ortak projeler geliştirmeye hedefliyoruz. Teklif verdiğimiz ve sözleşme noktasına gelen, teklif üzerinde çalıştığımız projeler var. Önümüzdeki 1 yılda yürüttüğümüz görüşmeler kapsamında sözleşmeler yapabileceğimizi düşünüyoruz. Yerli firmalarla sivil ve savunmada farklı alanlar için temsilcilik görüşmeleri de gerçekleştiriyoruz."

Kuveyt ile yürüttükleri görüşmelerde öncelikli ve en hızlı geliştirilebilecek alanın eğitim ve test konuları olduğunu anlatan Atalay, bu kapsamda Kuveyt makamlarına bir atış skorlama sistemi teklif ettiklerini, simülatör projeleriyle de ilgilendiklerini söyledi.

Atalay, Kuveyt'e yönelik gemi modernizasyonu konusunda Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ ile çalıştıkları projeler de bulunduğunu, deniz platformlarında komuta kontrol sistemlerini temin ettikleri için bu konudaki görüşmelerin takipçisi olduklarını belirtti.

Kaynak: AA