Avukat Yılmaz İçöz, "Hazine bu satışı yaparken DT'ye burayla ilgili imar geçiyor, satış gerçekleşiyor bir talebiniz var mı diye sormuş ama DT hiçbir talebimiz yok demiş. Hazine de satışa girmiş. Kooperatif tapusunu alıp, Yenimahalle belediyesinden imar ruhsatını aldı ve inşaat başladı. Kooperatif olarak 9 yıl önce DT'ye ihtarda bulunduk. 'Bu arasa bize satıldı, buradaki yeşil alan ve ağaçların naklini istiyoruz' dedik. Gerekirse de biz taşıyalım dedik. Ama DT bunu kabul etmedi. 'Biz bu araziyi istemeyi unutmuşuz, bize sıkıntı yapar' deyip imar iptali davası açtılar ve kaybettiler." ifadelerini kullandı.

DT'nin kendi mülkü olmayan bir arazi ile ilgili iddiada bulunduğunu savunan Avukat İçöz, "Mahkeme, orayla ilgili herhangi bir taleplerinin olamayacağını, çünkü satışın gerçekleştiğini ve artık özel mülk olduğunu bildirdi. Kooperatifin önünde onu durduracak hiçbir karar yok." dedi.

Devlet Tiyatroları'nın Hazine arazisi üzerine usulsüz bir şekilde bina inşa ettiğini, ağaç diktiğini, kamelya koyduğunu belirten İçöz, yıkılan binaların da kooperatife ait olduğunu savundu. "Kooperatif kendi arsasına giremiyor." diyen Avukat Yılmaz İçöz, Yenimahalle Belediyesi'nin 'ruhsatı iptal edeceğiz' şeklindeki açıklamasının da göz boyama amacı taşıdığını vurguladı. İçöz, "Belediyenin ruhsat iptali söylemi gerçeği yansıtmıyor. Çünkü ruhsatı veren onlar, imarı çıkaran onlar. Sadece zamana yaymak amacı güdülüyor bu kararla." diye konuştu.

haberaktüel