Konya'da Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER) tarafından temin edilen 1 tır yardım malzemesi, Suriye'nin Halep bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

AYDER Suriye Koordinatörü Fatih Şakacı, dernek binasındaki uğurlama töreninde, Suriye direnişinin Müslümanların onuru olduğunu söyledi.

Suriye'deki savaşın sadece Suriye toprakları içerisindeki Müslümanların değil ümmetin meselesi olduğunu belirten Şakacı, şunları kaydetti:

"Bizler başından beri bu mücadelenin hak-batıl mücadelesi ve ümmet-i Muhammed'in ağır bir imtihanı olduğunu söyledik. Şer güçler bir oldu ve beraberce Müslümanları katletmeye devam ediyor. 

Son haftalarda özellikle Rusya'nın başlattığı Halep operasyonunda her gün onlarca şehit haberi alıyoruz. Bugün gönderdiğimiz ve içerisinde temel gıda maddeleriyle, bir adet konteyner bulunan 137. yardım tırımızı Halep'te ateş altındaki kardeşlerimiz için hazırladık. Bundan sonra da yetimlerin başını okşayan, mazlumların yanında olan tavrımız devam edecek ve yardım kampanyalarımız sürecektir."

Konuşmaların ardından yardım tırı, Suriye'ye uğurlandı.

Kaynak: AA