Konya'da yalnız yaşayan 84 yaşındaki 5 çocuk annesi Devrişe Kara, evinde boğazından kesilmiş ve vücudunun 9 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Olay, dün akşam saatlerinde merkez Selçuklu Mahallesi Sancak Mahallesi Uysal Sokak'taki 5 katlı bir apartmanın, 1'inci katında meydana geldi. 

Aynı mahallede oturan Zehra Kesek, evde sürekli perdenin yarısı açık ve pencere kenarında oturan annesi Devrişe Kara'yı, sabah pencere kenarında otururken gördü, ancak akşam saatlerinde görmeyip, perdenin ve ışıkların kapalı olması üzerine durumdan şüphelenip eve girdi. Elektriklerin de kesik olması üzerine paniğe kapılan Zehra Kesek, annesi Devrişe Kara'yı, oturma odasında sırt üstü kanlar içinde buldu, sağlık görevlilerine ve polise haber verdi. 

BOĞAZI KESİLMİŞ VE 9 YERİNDEN BIÇAKLANMIŞ 

Olay yerine gelen sağlık görevlileri, Devrişe Kara'nın 9 bıçak darbesi ve boğazı kesilerek öldürüldüğünü saptadı. Elektrikler kesik olduğu için karanlıkta inceleme yapmaya başlayan polis, Meram Elektrik Dağıtım A.Ş (MEDAŞ) ekiplerine çağırıp, elektriklerin açılmasını sağladı. Elektriğin ise faturanın ödenmemesi nedeniyle sabah saatlerinde kesildiği ortaya çıktı. Polis, yaptığı incelemede evden hırsızlık yapılmadığını, öldürülen Devrişe Kara'nın örmekte olduğu şiş ve iplerin oturduğu kanepede olduğu ve evin anahtarının da kayıp olduğunu belirledi. 

EN SON OĞLU PENCEREDE OTURURKEN GÖRMÜŞ

 Eşinden kalan emekli maaşı ve kira geliriyle birlikte yaklaşık 3 bin lira geliri olan Devrişe Kara'nın pazartesi akşamı oğlu Mustafa Kara'nın evine yemeğe gittiği ve yemek sonrası evine döndüğü belirtildi. Mustafa Kara da sabah saat 08.00 sıralarında işe giderken annesini pencere kenarında otururken gördüğünü söyledi.

Araştırmasını derinleştiren polis, saat 10.00 sıralarında binanın kapıcısı ile yine aynı saatlerde unutulan fatura nedeniyle elektriği kesmeye gelen MEDAŞ görevlilerinin, kapı zilini çalmasına rağmen yaşlı kadının kapıyı açmadığını belirledi. Cinayeti işleyen kişinin saptanması ve yakalanması için çalışma başlatan polis, evin bahçesinde suç aleti bıçağı aradı ancak bulamadı. Polis, cinayeti aydınlatabilmek için 20'den fazla kişinin ifadesine başvurdu.

Kaynak: DHA