SAMSUN - Fatih Mehmet Kürkçü

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde helikopterden açılan ateş sonucu yaralanan Samsunlu Murat Altunışık, "kontrollü darbe" söylemlerinin canlarını çok yaktığını belirterek, "Demokrasi, vatan için meydanlara çıktık. Evimizden helalleşerek çıktık. Ama bunu kabul edemeyen insanlar var." dedi.

Samsun'da elektrikçilik yapan evli ve iki çocuk babası 34 yaşındaki Altunışık, AA muhabirine, 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen halen o günü yaşadığını söyledi.

FETÖ'nün darbe girişimine kız kardeşini ziyarete gittiği Ankara'da tanık olduğunu belirten Altunışık, Genelkurmay Başkanlığı ününde darbeci askerlere direndikleri sırada helikopterden açılan ateş sonucu, kalbinin 2 santimetre altına isabet eden şarapnel parçasıyla yaralandığını anlattı.

Bir polis memurunun kendisini hastaneye götürdüğünü belirten Altunışık, "Ailem televizyonda beni yaralı görmüş. Tedavi süreci yaklaşık 5 ay sürdü. Sonrasında yeniden mesleğimi yapmaya devam ettim ama psikolojik olarak uzun süre toparlanamadım. 15 Temmuz gecesini unutamadım." diye konuştu.

Devletin her zaman yanında olduğunu hissettiğini dile getiren Altunışık "Biz o gece sokağa çıktığımızda şanslı olanlardandık. O gece Türkiye siyasi görüş ayırt etmeksizin sokağa çıktı, vatanına sahip çıktı. Ama bazı insanların rencide eden konuşmaları bizi üzüyor. Herkes yapması gerekeni yaptı. Yarın olsa yine yaparız." ifadelerini kullandı.

Altunışık, 15 Temmuz için "kontrollü darbe" diyenlere tepki göstererek, şunları kaydetti:

"Bu söylemler canımızı çok yaktı. Olayın siyasi değerlendirilmemesi gerekir. Demokrasi, vatan için meydanlara çıktık. Evimizden helalleşerek çıktık. Ama bunu kabul edemeyen insanlar var. Bizim başka gidecek yerimiz yok. Millet olarak kaçmayız da. Suriye'de, Irak'ta olanları gördüm. Burada mültecileri görüyoruz. Çocuklarım bunları yaşamasın istedim. Bunlar olmasın diye kendimizi feda ettik."

FETÖ davalarına da müdahil olan Altunışık, suçluların cezasını çekmesini istediklerini söyledi.

Kaynak: AA