HÜSEYİN ŞİMŞEK / [email protected]

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) kongre öncesinde son kez toplandı. Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ başkanlığında parti genel merkezinde yapılan MYK toplantısında Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na üye gönderilmesi konusunda prensip kararı alındı. Komisyona hangi üyelerin atanacağı ise yeni MYK üyelerine bırakıldı. Karar ve isimler Pazartesi günü duyurulacak.

Çok sayıda aday
Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, “Meral Danış Beştaş ve Mithat Sancar’ın da aralarında bulunduğu birkaç isim gündemimize geldi. Üç üye göndereceğiz ama aklımızda bulunan çok isim var.
Son kararı yeni MYK üyelerimiz Pazartesi günü verecek. MYK’deki yeni arkadaşlarımız da önemli kararlar alarak görevlerine başlamış olacaklar” dedi.

Kongrede sıkı güvenlik

HDP MYK, kongrede alınacak güvenlik önlemleri de değerlendirildi. Eş Genel Başkanların kamuoyuna vereceği mesajların da tartışıldığını bildiren Bilgen, “Kongre tüm Türkiye halklarına ortak mesaj verecek” diye konuştu.
HDK 6. Genel Kurulu’nda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na üye vereceklerini belirterek, “Onların özgürlükçü bir anayasa yapacağı inancıyla değil, bunların hangi amaçla masada olduklarını halkımıza anlatmak için orada olacağız “ dedi.

Kaynak: Birgun.net