Emniyet Genel Müdürlüğünün amir ihtiyacını karşılamak üzere emniyet kadrosundan alınarak Polis Amirleri Eğitimi Merkezi'nde eğitim verilen 50'si kadın 999 komiser yardımcısı, Polis Akademisi'nin Gölbaşı yerleşkesinde düzenlenen törenle mezun oldu.

Törene Polis Akademisi Başkanı Pof. Dr. Yılmaz Çolak ve akademik kadronun yanı sıra, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Faruk Ünsal ve Ali Baştürk, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ile Danıştay 16. Ceza Dairesi Başkanı Eyüp Yeşil, Emniyet Genel Müdürlüğündeki bazı daire başkanları ve mezunların aileleri katıldı.

Törende konuşan Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, bir eğitim kurumunun en mutlu gününün yoğun emek verdiği öğrencilerinin mezuniyet töreni olduğunu belirterek, törene katılan herkese teşekkür etti.

"Temel amacımız, polisin toplumdan ayrı yetiştirilmesinden ziyade, toplumla iç içe var olmasını sağlamak"

Polis Akademisinin son iki yılda zihniyet ve kurumsal değişim geçirdiğini ifade eden Çolak, bu değişimin hem amir hem de memur eğitiminde yaşandığını söyledi.

Mezun edilen 999 meslek mensubu komiser yardımcısının bu değişimin "ilk meyveleri" olduğunu belirten Çolak, şunları kaydetti:

"Önceden 8 yıl gibi uzun bir süre alan amir eğitimi, Polis Koleji ve Güvenlik Bilimleri Fakültesinin kapanması ve onun yerine Polis Amirleri Eğitim Merkezi'nin kurulması ile yeni bir boyut kazandı. Polis Amirleri Eğitim Merkezi'ne üniversite mezunu sivil ve polis memurları alıp ilk kademe amir eğitimi vermeye başladık. Aynı şekilde polis memurları alımlarında da üniversite mezunlarına ağırlık verilmeye başlandı. Bu amaçla üniversite mezunlarının alındığı Polis Meslek Eğitim Merkezleri Polis Akademisi çatısı altına alınarak daha akademik bir eğitim verilmeye başlandı. 

Bu reform gelişmiş demokratik ülkelerdeki polislik eğitim ve uygulamalarına, demokratik değişimlere bakılarak gerçekleştirildi. Temel amacımız, polisin toplumdan ayrı yetiştirilmesinden ziyade, olması gerektiği gibi toplumla iç içe var olmasını sağlamaktır."

Kaynak: AA