AMSTERDAM - Kürt gençlik organizasyonlarının çatı örgütü Komalen Ciwan, “Kürt çocuklarını ve gençlerini asimile ederek köksüzleştirme ve yozlaştırmanın merkezleri” olarak tanımladığı Türk okullarını boykota çağırdı. Komalen Ciwan, ‘Özgür Kürdüm, yurtseverim’ diyen tüm gençleri yarın başlayacak olan boykot’a katılmaya çağırdı.

Komalen Ciwan Koordinasyonu, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, halk olarak kader tayin edici bir süreçten geçtiklerini belirterek, tarihte eşi benzeri olmayan bir varlık direnişi içerisinde olarak bu günlere gelen Kürt halkının herkesten daha fazla özgür bir yaşamı hak ettiği vurgulandı.

“Hiçbir İnsan topluluğu doğduğunda köle olarak dünyaya gelmemiş ve köle olmayı hiçbir zaman seçmemiştir” denilen açıklamada, köleliğin egemenler tarafından doğal olan insan yaşamını gasp ederek kendi çıkarları için başvurdukları insanlığın özüne dönük bir katliam biçim olduğu ifade edilerek, “Faşist TC. devleti de Kürt halkının tüm öz değerlerini çalarak kendi varlığını yarattı. Kendi varlığını başka halkaların inkarı üzerine kurmuş bir yapı er ya da geç yıkılmaya mahkumdur” vurgusu yapıldı.

“İşte o gün bu gündür. Zulmün kalesi artık çatırdıyor. Her an yıkılabilir” denilen açıklamanın devamında, bunun için Kürt özgürlük hareketinin başlatmış olduğu ‘devrimci operasyon’un tüm hızıyla devam ettiği belirtilerek, Şemdinli, Çukurca, Beytüşşebap ve Hakkari’de “Düşman kaleleri yerle bir ederek, Kürdistan sömürgecilikten temizlemektedir” ifadelerine yer verildi.

Türk ordusunun her türlü tekniğe rağmen gerilla güçlerinin ‘inançla ördüğü’ bu devrimci harekete karşı ‘çaresizlik içinde kıvrandığı’ belirtilen açıklamada, AKP devletinin yaptığı tüm açıklamaların bu çaresizliği bariz olarak gösterdiği ifade edildi. Açıklamada, AKP devletinin bu tıkanmışlığı artık herkese “kral çıplak” dedirten cinstendir. Ne yaparsa yapsın artık hiçbir maske gerçekteki kirli yüzlerini örtemez. Buda Kürt özgürlük hareketinin gelmiş olduğu düzeyi göstermektedir” dendi.

“Özgürlük hareketinin yakalamış olduğu bu düzeyi başarıya taşırmak için sadece yürütülen gerilla hamlesiyle sınırlı kalınmamalıdır” denilen açıklamada, “Yediden yetmiş her Kürt bireyi kendisini sorumlu görerek bu sürecin başarıya ulaşması için bulunduğu her yerde aktif mücadele içerisinde olmalıdır. Özelikle de Kürt gençleri bu süreçte üzerine düşen öncülük misyonunu layıkla yerine getirmelidir. Tüm Kürt gençleri şunu iyi bilmelidir ki bu dönemde sömürgeciliğe karşı atılacak her adımda öncülüğü gençlik yapmalıdır” çağrısına yer verildi.

Açıklamanın devamında, Kürt gençlerinin öncülük görevinin sırada basit bir yaklaşımla olmaması gerektiği ifade edilen açıklamada, Türk okullarını boykot çağrısı yapılarak şöyle dendi:

“Tüm Kürt gençliği tek ses tek yumruk olarak sömürgeciliğin temellerini attığı, asimilasyonu geliştirdiği Türk okullarını boykot ederek faşist AKP devletine karşı duruşunu net olarak ortaya koymalıdır. Nasıl ki Kürt gençlerinden oluşan gerilla ordusu Kürdistan dağlarından sömürgeciliğin ordusunun temizlediyse, aynı şekilde şehirlerdeki Kürt gençleri de faşizmin kaleleri durumunda olan resmi kurum ve kuruluşları tanımayarak boykot ederek felç dip Kürdistan topraklarından sürmelidir.”

Eğitim ocakları gibi gösterilen Türk okullarının özünde “Kürt çocuklarını ve gençlerini asimle ederek köksüzleştirme ve yozlaştırmanın merkezleri” oldukları kaydedilen açıklamada, “Bunu bile bile bu asimilasyon merkezlerini işlevsizleştirmemek kendi elimizle evimize dinamit sokmak demektir” dendi.

Türk “Sömürgeci devletinin” meşrulaştırdığı bu zihniyete karşı mücadele etmenin en doğal hakları olduğu belirtilen açıklamada, “Tüm Kürdistan gençliği olarak haklı davamızı başarıya taşıracak olan bu tarihi süreçte rolümüzü oynayalım. Bunun içinde yeni asimilasyon yılına karşı mücadele birliğini yükselterek, okulları boykot edelim” çağrısı yapılarak devamla şöyle dendi:

“Biz Komalên Ciwan Koordinasyonu olarak kendine özgür Kürdüm, yurtseverim diyen her kesi yarın gelişecek olan bu boykota katılmaya çağırıyoruz. Tüm aileleri de bu boykota aktif şekilde katılmaya, çocuklarını asimilasyon merkezleri olan Türk okullarına göndermemeye çağırıyoruz.”