Whitney Houston’ın uzun süredir beklenen toksikoloji raporunun sonuçları açıklandı. 11 şubatta Los Angeles’ta kaldığı otel odasının küvetinde ölü bulunan Whitney Houston’ın kazara boğulduğu tespit edildi. Adli kaynaklar, sanatçının kalp hastalığının ve kronik kokain bağımlılığının da ölüme etkisi olduğunu belirtti. Raporda, Whitney Houston’ın akciğerlerinde boğulmaya bağlı su tespit edildiği kaydedildi.

Suda boğulmuş

Rapora göre, ünlü şarkıcı ölümünden kısa bir süre önce uyuşturucu aldı ve kalp spazmı geçirdi. Los Angeles’ta bulunan Adli Tıp Kurumu sözcüsü Craig Harvey, “Houston’ın kalp hastası olduğunu ve kronik biçimde kokain kullandığını biliyoruz. Eğer bu iki faktör olmasaydı, muhtemelen girdiği küvette boğulmayacaktı” diye konuştu. Otopsi sonucunun bir sürpriz olmadığını belirten Harvey, “Houston küvete girdiğinde fenalaşmış olmalı. Çünkü su altında ilk aşamada hayatta olduğunu biliyoruz, zira boğulmuş olduğuna dair tüm belirtileri tespit ettik” dedi.

Harvey’in açıklamalarına göre, Houston ölümünden kısa bir süre önce uyuşturucu aldı. Houston’ın kanında kokain ve esrarın yanısıra marijuana, antidepresan ilaçlar, kas gevşetici ve alerji ilaçlarına da rastlandı. Ne var ki, sözkonusu ilaçların Houston’ın ölümüne neden olmadığı da ifade edildi. Toksikoloji raporu, yaralama ve cinayet şüphelerinin de yersiz olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu. Toksikoloji raporunun son halinin iki hafta içinde kamuoyuna açıklanması bekleniyor.