Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitiren AK Parti İlçe Başkanı Deryan Aktert'in cenazesi, otopsinin ardından toprağa verilmek üzere Dicle'ye gönderildi.

İlçe merkezinin çıkışında kendisine ait akaryakıt istasyonunda akşam teröristlerce uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden AK Parti İlçe Başkanı Aktert'in cenazesinin, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesindeki otopsi işlemi tamamlandı.

Ailesine teslim edilen Türk bayrağına sarılı Aktert'in cenazesi, ambulansla Türk bayrağı asılan araçların oluşturduğu konvoy eşliğinde Dicle ilçesine götürüldü.

Cenaze, düzenlenecek törenin ardından Yeşilsırt köyünde defnedilecek.

"Benim kocam bunu hak etmemişti"

Morg önünde gözyaşları içerisinde bekleyen Aktert'in yakınları, terör örgütü PKK'ya tepki göstererek, saldırıyı kınadı.

Aktert'in eşi Zuhal Aktert, "Benim kocam bunu hak etmemişti, kimseye zararı yoktu. Benim kocam akşama kadar yardım dağıtıyordu. Kocam kahpelerin kurşunuyla öldü." dedi.

Ağlayan kızını yerden kaldıran Zuhal Aktert, "Kalk sana diyorum, köpekleri sevindirme." ifadelerini kulandı.

Kızı Nazlı Aktert de "Baba, baba daha çok erken." diyerek gözyaşı döktü.

Türk bayrağı taşıyan Aktert'in bazı kadın yakınları da PKK'lı teröristlere tepki göstererek, "Bu nasıl Kürtlük davası. İnsanları katlediyorlar." diye konuştu.

"Helal lokma peşinde ve ekmeğini kazanma derdindeydi"

AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar, Aktert'in 10 gün içerisinde terör örgütünce katledilen üçüncü şehitleri olduğunu vurgulayarak, Hakkari ve Van'dan sonra Diyarbakır'da da bir şehit verdiklerini söyledi.

Aktert'in fedakar bir partili, cesur bir insan olduğuna işaret eden Akar, şöyle konuştu:

"Helal lokma peşinde ve ekmeğini kazanma derdindeydi. Tek suçu bir siyasi partide ilçe başkanı olmaktı. Başka da bir suçu ve günahı yoktu ki bu da suç değildir. Herhangi bir siyasi partideki bir insanın, bu sadece AK Parti için geçerli değil, herhangi bir siyasi partide meşru demokratik siyaset yapan insanların terör örgütü PKK tarafından hedefleniyor olması alçakça bir durumdur."

Kaynak: AA