15 Temmuz darbe girişimi sonrası ortaya çıkan olağanüstü durum, hukuki anlamda da bazı değişiklikleri beraberinde getirdi.

Kocaeli Barosu da, CMK görevlendirmelerindeki uygulama değişikliğiyle ilgili üyelerini bilgilendirdi. Baro yönetimi, CMK uygulaması için kullanılan OCAS sisteminin 1 Ağustos itibariyle sadece ‘soruşturma’ aşamasında geçerli olmak üzere geçici olarak devde dışı bırakılmasına, ‘kovuşturma’ aşaması için OCAS sistemi üzerinden görevlendirmenin devamına karar verdi. Avukatların uygulamada sorun yaşamamaları için, www.kocaelibarosu.org.tr adresinden ilan edilen nöbet listelerini takip etmeleri, nöbette yazan günlerde görev kabulünün zorunlu olduğu hatırlatıldı. Bu arada, mazeret bildirimlerinin de acil yapılması istendi.

Kocaeli Barosu, bu arada uygulamada yaşanabilecek sorunların çözümü için koordinatör atamaları da yaptı. Kocaeli il merkezinde CMK Koordinatörü olarak Av. Volkan Koçak, Av. Kadir Caner Karakadılar ve Av. Nefise Koç Çelik koordinatör olarak görev yapacak. Gebze’de Av. Zekeriya Işık ve Av. Adnan Duman, Gölcük’te Av. Ali Yıldırım Sezer ve Av. M. Salih Fırat, Körfez’de Av. Nuri Almaz, Kandıra’da Av. Çağrı Çakıcı, Karamürsel’de Av. Gülhanım Kara koordinatörlüğü yürütecek. İlçe temsilcileri ve temsilci yardımcıları da, koordinatör yardımcısı olarak görev alacak.

Kaynak: Özgür Kocaeli