SAMSUN - İlyas Gün

Samsun'da emekli biyoloji öğretmeni 68 yaşındaki Fevzi Uyar, "sokak köpekleri üşümesin" diye kentin farklı noktalarında kontrplaktan 84 kulübe yaptı.

Soğuk havalarda sığınacak yer arayan sokak köpeklerinden etkilenen ve kolları sıvayan Uyar, kontrplak parçalarından sokak köpeklerinin kışı atlatabilmeleri için kulübeler yaparak içine "köpekler üşümesin" diye çöp depolama alanlarından bulduğu halı, kilim ve battaniye de koydu.

Yağmur ve karlı havalarda sokak köpeklerinin yiyeceklerinin ıslanmaması için özel alanlar da yapan Uyar, aracıyla 2 günde bir köpekleri beslemek için 150 kilometre yol katediyor.

Uyar, AA muhabirine, kendi imkanları ile aldığı kontrplaklarla kış bastırmadan son bir aydır kulübe yapımıyla uğraştığını söyledi.

Kışın köpeklerin sokakta çok üşüdüğünü gördüğünü, bunun da kendisini üzdüğünü ifade eden Uyar, şunları dile getirdi:

"Köpeklerin aniden soğuk havalara yakalanmaması için kışa hazırlık yapıyorum. Kulübeleri bitirdiğimde üzerini muşamba ile kapatıyorum. Ayrıca eski çöp depolama alanında bulunan halı, kilim, battaniye ve karton kağıtları, kulübelerin içine sıcak tutsun diye yerleştiriyorum. Kulübenin ön kısımlarını da biraz kapatacağım ki sadece bir köpek girebilsin, içerisi çok soğuk olmasın. Belki köpekler sıcak havalarda dışarıda kalabiliyor ama soğuk havalarda sığınacak yer arıyorlar. Yağmur, kar yağdığı zaman kulübesine girip orada üşümeden günü geçiriyorlar."

Uyar, boş zamanlarını hayvanlara kulübe yaparak geçirmenin kendisini rahatlattığını belirterek, "Kış ayları yaklaşınca kulübe yapmak için yoğun çaba harcıyorum. Nerede düşkün hayvan görsem ona mama, su verip günlük sıkıntısından kurtarıp dünyaya daha iyi bakmasını sağlıyorum. Bütün insanlarımız böyle yaklaşırsa bana göre bu insanlığın da kurtuluşu olacaktır." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA