Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu veda töreninde yaptığı konuşmada, "Kaybımızı kabullenmek güç, konuşmak zor, kelimeler yetersiz. Bizler için Mustafa Bey, “Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Vehbi Koç’tan” çok daha fazlasıydı" dedi.

Çakıroğlu,  "Her zaman çok önem verdiğiniz toplumsal sorumluluk bilincinin ülke geneline yayılmasını sağlayan projelerimize devam edeceğiz. Kısacası, ülkemize her alanda hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Topluluğumuzu uluslararası arenada hedeflediğiniz, arzu ettiğiniz seviyeye taşıyacağız. Ve size her zaman layık olmaya çalışacağız" diye konuştu.

Levent Çakıroğlu, şunları söyledi:

"Sayın Şeref Başkanım, Koç ve Giraud ailelerinin kıymetli mensupları,
Değerli çalışma arkadaşlarım, Bizleri bu acı günümüzde yalnız bırakmayan tüm dostlarımız.
Öncelikle, büyük kaybımız merhum Mustafa Vehbi Koç’a Allah’tan rahmet, saygı değer Koç ve Giraud ailelerine ve topluluğumuza tekrar başsağlığı diliyorum. Zaman sabır ve kuvvetle kenetlenme zamanıdır.  

Bugüne kadar değişik nedenlerle karşınıza çıktım. Bu defa, asla aklıma gelmeyecek, çok zor bir konuşma için huzurlarınızda olmanın derin üzüntüsünü yaşıyorum.

Her vefat erkendir. Ancak Mustafa Bey’in bu ayrılışı çok zamansız oldu. Bizleri, sevenlerini, ülkemizi derinden sarstı. Hepimiz tarifsiz bir hüzün içerisindeyiz.

Kaybımızı kabullenmek güç, konuşmak zor, kelimeler yetersiz.

Bizler için Mustafa Bey, “Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Vehbi Koç’tan” çok daha fazlasıydı:

• Harika bir baba ve eş,
• Hayırlı bir evlat,
• Sevgi dolu bir ağabey,
• Gerçek ve vefalı bir arkadaş,
• Ülkesine aşık bir vatandaş,
• Büyük bir hayırsever,
• Aydın ve vizyoner bir iş adamı,
• Tutkulu bir sporcu ve sporsever,
• Çalışanlarına güç veren ve her zaman destekleyen bir lider.

Ama daha da ötesi, geniş kitleler tarafından çok sevilen, bir o kadar saygı duyulan, kalbi, vicdanı büyük, alçakgönüllü bir insandı. Hayata pozitif bakış açısı ve hoşgörüsüyle hepimize örnek oldu.
Onu esas farklı kılan da zaten bu insani değerleri ve birleştirici vasıflarıydı.

Görüyoruz ki aramızdan ayrılırken bile; kendisini tanıyan, tanımayan, yurt içinden ve yurt dışından, tüm sevenlerini, dostlarını, takipçilerini, mesai arkadaşlarını; kişiliğinden, yaptıklarından, söylediklerinden ve duruşundan yansıyan bu değerler etrafında birleştirdi.

Kıymetli arkadaşlar,

Mustafa Bey, o bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle hayatını dolu dolu yaşadı. İş hayatından sosyal hayatına, hobilerine kadar ne yaptıysa en iyisini yaptı.

Eğer mutlu bir insansanız; Çevrenizde hayatın size sunduklarını kucaklayıp onları paylaşmayı bilirseniz; Daima enerjinizi yüksek tutarsanız; Bu enerjiyi etrafınızdakileri harekete geçirmek için kullanırsanız; Hayattan keyif almayı bilip etrafınızda iyimserlik dalgası yaratırsanız; Şirketinizin, arkadaşlarınızın, ailenizin güneşi olur,

Yani Mustafa Bey’i olursunuz.

İnsanları aydınlatır ve ısıtırsınız. Mustafa Bey’in gülen gözlerini, omuzlarımızı sıvazlamasını, uzaktan göz kırpmasını, gergin toplantıları sakinleştirmesini unutmak bir yana, her gün daha fazla hatırlayacağız. Onun aramızdan ayrılması ile içimizde kocaman bir boşluk oluştu. Bu boşluğu doldurmak da mümkün olmayacak.

Değerli arkadaşlar,

Mustafa Bey, 32 yıllık çalışma hayatı, 13 yıllık yönetim kurulu başkanlığı ile ülkemize ve bizlere çok büyük, çok başarılı, gurur duyulacak bir miras bırakıyor. Bizlere toplu olarak en son Üst Düzey Yöneticiler Toplantısı’nda seslenmişti. En önemlisi de kendi hayallerinden bahsetmişti.

Müsaadenizle konuşmasından alıntılar yapmak istiyorum. Şöyle dedi:

“Vehbi Bey’in hayali ile topluluğumuz, holdingimiz kuruldu. Rahmi Bey’in hayalleri ile topluluğumuz büyüdü, yeni ortaklıklar gerçekleştirdi. Dışa açılmaya başladı.  Benim hayalim de rakiplerle arayı açmaktı. Sizlerin liderliği, ekiplerinizin katkısı ile bu hayalleri bir bir gerçekleştirdik. Yeni satınalmalar ile grubumuzu büyüttük. Yurtiçindeki liderliğimizi perçinledik”

Dedikten sonra şöyle devam etmişti:

“Bugün sizlerle bundan sonraki hayalimi paylaşmak istiyorum”

Bundan sonraki hayalim: Uluslararası arenada çok daha önemli ve büyük başarılar gerçekleştirmek. Yurtiçindeki uzun vadeli liderliğimizi yurtdışına taşımak. Portföyümüzü küresel arenada da faaliyet gösteren şirketler ve organizasyonlar ile desteklemek”

Mustafa Bey bu sözleriyle vizyonunu ve hedeflerini bizlerle güçlü bir şekilde paylaşmıştı.

Nitekim kendisiyle son Amerika seyahatimizi de, bu doğrultuda, potansiyel yatırımları değerlendirmek üzere yapmıştık. Bu seyahatte uluslararası vizyonu doğrultusunda kararlılığını bir kez daha gördüm. Şimdi bu hayalleri ve vizyonu birbirimize sımsıkı sarılarak bizler gerçekleştireceğiz.


Son olarak Mustafa Bey’e, hepimiz adına seslenmek istiyorum. Kıymetli Yönetim Kurulu Başkanım,  Canım ağabeyim Mustafa Bey,

Vizyonunuz ve değerleriniz doğrultusunda bize bıraktığınız bayrağı vargücümüzle çalışarak daha ileriye taşıyacağımıza emin olabilirsiniz. Ekonomik, sosyal, beşeri alanlarda gelişimimiz hız kesmeden sürecek. Her zaman çok önem verdiğiniz toplumsal sorumluluk bilincinin ülke geneline yayılmasını sağlayan projelerimize devam edeceğiz.

Kısacası, ülkemize her alanda hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Topluluğumuzu uluslararası arenada hedeflediğiniz, arzu ettiğiniz seviyeye taşıyacağız. Ve size her zaman layık olmaya çalışacağız.

İsminiz, şirketlerimizin tarihinde, faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde, spor kulüplerinde, derneklerde, vakıflarda ve sanat faaliyetlerinde sonsuza dek yaşayacak. Ancak, herşeyden önce, isminiz tam burada, kalplerimizde kazılı kalacak. Siz her zaman bize güvendiniz. Biz de Koç Topluluğu çalışanları olarak güveninize layık olmak için vargücümüzle çalışacağız.

Müsterih olunuz. Huzur ve nur içinde yatınız. Ama biz sizi çok özleyeceğiz. Sizin bizde hakkınız çok; bizden yana bir hak varsa, tüm camiamız adına hakkımız size sonuna kadar helal olsun.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr