ANKARA - Mehtap Yılmaz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, gelişen dünyada rakiplik edebilirliğin artırılmasının baş döndürücü ehemmiyetli olduğunu, KOSGEB eliyle KOBİ ve girişimcileri kösemenlik ve müşavirlik faaliyetleriyle de doğrulamak istediklerini söyledi.

KOSGEB'in enformatik altyapısını kullanarak, bilgilendirme ve bilinçlendirme hizmetlerinin henüz ortak tomar KOBİ'ye ulaştırılması bunun şeklinde 'KOBİ KAMPÜS' eğitim portalını oluşturduklarını tabir fail Işık, hizmetin 2014 yılından beri parasız sunulduğunu belirtti.

KOBİ KAMPÜS ile binlerce girişimcinin, açıktan eğitim kanalıyla sistemden yararlanabileceğine ayraç fail Işık, 'Bu kapsamda, KOBİ'lerin gereksinimleri doğrultusunda belirlenen 15 değişik eğitim içeriği, 39 bin 600 lira+KDV bedeli ile satın alındı' niteleyerek konuştu.

Işık, hizmete verilen e-eğitim sistemine, önce aşamada 10 bin KOBİ'nin minimum ortak kat antre yaptığının altını çizerek, 4 bin 200 KOBİ çalışanın da eğitimlerden faydalandığını bildirdi.

'25 e-eğitim parasız sunulacak'

Daha ortak tomar KOBİ'nin, eğitimlerden henüz baş döndürücü yararlanmasını hedeflediklerini vurgulayan Işık, bu doğrultuda husus içeriklerini zenginleştirerek, sunuma bağlı icraat yürüttüklerini söyledi.

Hazırlıkların tamamlandığına dikkati çekici Işık, 'Finans ve arsıulusal ticaret, yöre ve güvenlik, pres yönetimi, insanoğlu kaynakları ve zatî gelişim, marketing ve satış, dizayn ve inovasyon kabil anne husus başlıkları altında arazi düzlük 25 değişik e-eğitimin, satın kabul etme döneminin tamamlanmasının arkası sıra april ayından itibaren KOBİ'lere parasız yerine sunulması planlanıyor' dedi.

Kaynak: AA