KKTC’de yüksek sesle ezan okunmasından rahatsızlık duyduğu için dava açan avukat Feza Güzeloğlu, açtığı davayı 15 yıl sonra kazandı. Sosyal medyada kendine verilen tepkilere cevap veren Güzeloğlu ezana hakaret etmeye devam etti. Ayrıca mahkeme kararına rağmen ezan okunmaya devam ettiği için karara itiraz eden avukat, Kararın Din İşleri Dairesi’ni de bağladığını ancak buna uyulmadığını belirtip, kesin olarak yasaklandığını ima etti.

Sosyal medya hesaplarından akla zarar paylaşımlar yapan avukata tepki ise çığ gibi büyüyor. Sadece ezana karşı değil, aynı zamanda Türkiye aleyhine de çeşitli tweetler atan avukat Güzeloğlu’nun attığı tweetlerden bazılarını sizler için derledik.




Kuzey Kıbrıs’taki “ezan tartışması” sonrası gözler mahkemeye başvuran avukat Feza Güzeloğlu’ndaydı… Hedef gösterilen avukat sosyal medya üzerinden derdini anlatmaya çalışıyor.

Sabahları hoparlörle okunan ezanın mahkeme kararıyla yasaklanması sonrası avukat Feza Güzeloğlu hedef tahtasına konulmuştu. Türkiye’de özellikle havuz medyası ve AKP tarafından desteklenen internet sitelerinde “Kıbrıs’ta ezanlar susturuldu”, “Kıbrıs’ta ezanı yasaklatan avukat” haberleriyle hedef gösterilen Güzeloğlu, sosyal medya üzerinden bu konuyla ilgili mahkeye yaptığı başvurunun arkasında durdu.



feza1

feza2

feza3

feza4

feza5

 

 


http://www.gazeteulku.com/haber/37/kktcde-ezan-yasaklatan-avukat.html
http://gazeteport.com/2015/o-avukat-oh-be-dunya-varmis-1800/