Tuzla Akfırat beldesindeki sahte şeyhY.Ynin sağ kolu olan ve öz kızı H.Yye taciz iddiasıyla tutuklu bulunan S.Ynin kızı, tarikatın küçük kızları kendinden büyük müritlerle evlendirmek istediğini, cinsel istismarların da sürdüğünü belirtti. Anne N.Y. ilk başta eşinin çocuklarına böyle bir şey yapacağını düşünemediğini belirterek Kızımın anlattıklarından ve sürekli babalarından kaçmalarından, eşimin cinsel tacizde bulunduğunu anladım ve 20 yıllık evliliğimi bitirme kararı aldım. Şu anda bana şikâyetimizi geri çekmem için ev ve para teklif ediyorlardedi.

Tuzla Akfıratta kurduğu harem ile 2008 yılında jandarma operasyonunda gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan sahte şeyh Y.Ynin sağ kolu S.Y. iddiaya göre, 2008 yılında büyük kızı H.Yyi evlenmesi için Y.Yye götürdü. Y.Y. de kızı yeğeni R.Ö. ile imam nikâhlayarak Akfıratta bir eve yerleştirdi. Yaklaşık 10 ay boyunca bu evde eşi ile cinsel birliktelik yaşamadan yaşayan H.Y.’nin sözde evliliği sahte şeyh tarafından bitirildi.

Eşinden boşandıktan sonra baba evine dönen H.Yye babası tarafından cinsel tacizler başladı. Suç duyurusunda bulunan H.Y. ve annesi babasının tutuklanmasını sağladı.

‘Bir mal satar gibi...’

H.Y. şikâyetini geri alması için baskı yapıldığını ve annesine para teklifi yapıldığını belirtti. H.Y. yaşadıklarını şöyle anlattı: Babam, Y.Yye Allah gibi tapıyordu. Beni hiç istemediğim halde bir mal satar gibi evlenmem için ona götürdü. Y.Y. beni 28 Şubat 2008’de R.Ö. ile imam nikâhı ile evlendirdi, 10 ay evli kaldıktan sonra da eşimden boşattı. Y.Y. hoca daha sonra 18 yaşına gir, seni babanın yanından alıp evleneceğimdiyordu. Tehdit ettikleri için kimseye bir şey diyemedim. Bundan 2 yıl önce bir ramazan gecesi babamla dükkâna gittik. Bana cinsel istismarda bulundu ve tehdit etti. Annem durumdan şüphelenmişti. Yalnız kaldığımızda tacizleri sürekli devam ediyordu. Bir gün yine küçük kardeşim R.Y. babamla bakkala gitmişti ve ona da cinsel tacizde bulunmuştu. Kardeşim geldiğinde mosmor olmuştu. Kardeşim olanları anneme anlattı ondan sonra ben de başımdan geçenleri anlattım ve şikâyetçi olduk. Babamın da içinde olduğu tarikatın lideri Y.Ynin 45 çocuğu ve 30a yakın eşi var. Halen daha orada kızlar kendilerinden büyük müritlerle evlendiriliyor. Bunların cezalandırılmasını istiyorum.

H.Y’nin annesi N.Y: Şikâyetimizi geri çekmem için ev ve para teklif ediyorlar.