Bolu'da, askeri tesislerin duvarının üzerinde bulunan oyuncak ayı, bomba şüphesi nedeniyle fünyeyle patlatılacağı sırada, bir kadının oyuncağın kızının olduğunu söyleyerek ağlaması üzerine, yapılan kontrolün ardından patlatma iptal edildi.

Hükümet Meydanı'nda askeri tesislerin duvarının üzerindeki demirler arasında bomba olduğundan şüphelenilen "oyuncak ayı" bulunduğu ihbarı üzerine olay yerine Bolu Emniyet Müdürlüğü ekipleri gelerek güvenlik önlemi aldı. Daha sonra bomba imha uzmanı, oyuncak ayıya fünye yerleştirdi.

Çalışmalar sürdüğü sırada ekiplerin yanına gelerek, oyuncak ayının kızının olduğunu ve hastaneye giderken düşürdüklerini söyleyerek ağlamaya başlayan Vildan Saka, "O kızımın oyuncağı." dedi. Saka, bu sırada kendisini cep telefonundan arayan yakınlarına da kızının oyuncak ayısının bomba sanılarak patlatılacağını aktardı.

MOBESE kamerasından tespit edildi

Kadının sözleri üzerine çevredeki MOBESE kameraları incelendi. Görüntülerde Vildan Saka'nın kızıyla kaldırımda yürürken oyuncak ayının düştüğü, bir kişinin de oyuncağı yerden alarak askeri tesislerin duvarının üzerine bıraktığı tespit edildi. Daha sonra oyuncağa yerleştirilen fünye, bomba imha uzmanı tarafından çıkarıldı.

Ekipler tarafından kimlik kontrolü yapılmak istenen Saka, kimliğinin evde olduğunu söyledi. Bunun üzerine kadın, ekiplerle kimliğini almaya eve gitti. Kimlik tespiti yapılan Saka'ya kızının oyuncak ayısı Bahçelievler Polis Merkezinde teslim edildi.

Kaynak: AA