İSTANBUL

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Ramazanı bu hilalin altında paylaşalım" sloganıyla yardımları, bağışseverlerin katkı ve desteğiyle dünyanın geniş bir coğrafyasındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını belirterek, "Kızılay olarak bu sene 19 ülkede ramazan faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Veren elden, alan ele bir güvenli köprü olmaya çalışacağız." dedi.

  • Türk Kızılayından Afrika'ya 3 gemi yardım malzemesi
  • 'Türkiye sığınmacılar konusunda insancıl bir duruş gösterdi'
  • Kızılay'dan İdlib yetimhanelerine yardım

Kınık, Türk Kızılayının Hisarüstü'ndeki çalışma ofisinde, kurumun ramazan kampanyasına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, bu ramazanda da milyonların yüzünü güldüreceklerini söyledi.

Vermek, bağışlamak ve dayanışmak isteyen insanlardan alıp ihtiyaç duyan insanlara yardım ulaştırarak ızdırapları dindirmeye çalışacaklarını dile getiren Kınık, " 'Ramazanı Bu Hilalin Altında Paylaşalım' diyoruz. Hilal hepimizin hilali, Kızılay hepimizin Kızılayı. Yardımlarımızı, bağışseverlerimizin katkı ve desteğiyle dünyanın geniş bir coğrafyasındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız." diye konuştu.

Türk Kızılayının bu yıl da ramazan dolayısıyla çok çeşitli yardım faaliyetleri olacağını aktaran Kınık, şöyle devam etti:

"Yüz binlerce insana yardım kolileri ulaştıracağız. Bağışçılarımız, bir ailenin bir aylık temel gıda ihtiyacını karşılamak amacıyla hazırlanan gıda kolilerini 75 TL karşılığında Kızılayın internet sitesi üzerinden satın alabilecek. Onun dışında büyük marketlerde Kızılayın stantları açık olacak. Bu stantlarda Kızılay, bağışçılarımızın doğrudan yapacakları bağışı kabul edecek. Geçen sene 100 bini aşkın aileye bu kolileri ulaştırdık. Kurbanda kesilen hayvanların etinden hazırlanan konservelerimizden bu sene 510 bin adet hazırlandı. Kurban bereketi, ihtiyaç sahiplerinin sofralarına ulaştırılacak. Özellikle Doğu Afrika'da, Kenya, Somali, Etiyopya, Yemen ve Güney Sudan'da açlığın pençesinde olan milyonlarca insana yardım ulaştırmak için seferberlik içerisindeyiz."

Afrika için "Umudu Ol Kampanyası"

Kınık, "Umudu Ol Kampanyası"yla da Afrika'da 10 milyon kişiye gıda ulaştırmak için başlattıkları çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, "Kampanya kapsamında devletin desteğiyle hazırlanan malzemelerle doldurulacak yardım gemileri ramazanda yola çıkacak. Güney Sudan, Somali ve Yemen'e ayrı ayrı yaklaşık 15 biner tonluk yardım götürecek gemiler, her bir ülkede yaklaşık üçer milyon kişinin birer aylık ihtiyacını karşılayacak. Kızılay bu üç ülkede yardım ulaştıracağı 9 milyon kişinin yanı sıra Kenya ve Etiyopya'da da kıtlıktan etkilenen kişilere gıda desteğinde bulunacak." ifadelerini kullandı.

Ramazan boyunca yapılacak zekat ve fitre bağışlarını da Diyanet İşleri Başkanlığının tavsiye ettiği kurallara uygun şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını söyleyen Kınık, Kızılayın aşevlerinin ramazanda da ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayacağını, Türkiye çapına yayılmış 14 aşeviyle her gün on binlerce kişiye iftarlık ve sahurluk yemek dağıtılacağını aktardı.

Suriyeli sığınmacılara destek

Kınık, Kızılay Kart aracılığıyla Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılara destek olmaya devam edeceklerini belirterek, şu anda 500 bin insana doğrudan destek sağladıklarını, Suriye içerisinde de yaklaşık 4,5 milyon insana sürekli destek verdiklerini dile getirdi.

Kınık, "İftar sofralarımız hem Türkiye içerisinde özellikle terör mağduru bölgelerimizde kurulacak hem de Suriye, Irak, Afrika ve Balkanlar'da kurulacak. Buradaki insanların yüzlerini güldürülecek. Kızılay olarak bu sene 19 ülkede ramazan faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Veren elden, alan ele bir güvenli köprü olmaya çalışacağız. İnsan ızdırabını dindirip daha fazla insanın yüzünü güldürmeye çalışacağız." değerlendirmesini yaptı.

Muhabir: Adem Demir

Kaynak: AA