Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, güzel planlanmış ekol evveliyat eğitimin, gitgide suça obstrüksiyon oranını düşüren ehemmiyetli birlikte etkiye ehil bulunduğunu belirterek, 'Kişiliğin temelleri bu zamanda atılıyor. Eğitimi birlikte ağaca benzetecek olursak, diplerinin ekol evveliyat çevrim bulunduğu söylenebilir.' dedi.

Gelecek Eğitimde Derneği'nce Haliç Kongre Merkezi'nde planlı Okul Öncesi Eğitim Zirvesi'nde mütekellim Erdoğan, laflarına zirvenin hayırlara okazyon olmasını dileyerek başladı.

Erdoğan, er çocukluk eğitiminin, sonuç zamanlarda hepsi dünyada önemi şimdi aşırı ayırt edilen birlikte madde bulunduğunu dile getirerek, 'Bir açıdan gömleğin ilkin düğmesi yerine onama ediliyor. Çünkü bu çevrim akla yatkın planlanırsa, yaşamın ahir evreleri da akla yatkın birlikte taraf üstünde ilerliyor.' ifadesini kullandı.

Büyümenin ve gelişimin en aceleci bulunduğu zamanın 0-6 gözyaşı arası bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, zeka gelişiminin yüzdelik 70'lik kısmının, 7 yaşına genişliğinde tamamlandığını söyledi.

Emine Erdoğan, ilmî araştırmaların, 0-6 gözyaşı grubunda ekol evveliyat eğitim düzlük çocukların, gelecekte bilimsel niteliği bulunan başarılarının şimdi faziletli bulunduğunu gösterdiğini aktararak, şu şekilde bitmeme etti:

'İyi planlanmış birlikte ekol evveliyat eğitim, gitgide suça obstrüksiyon oranını düşüren birlikte etkiye de sahip. Kişiliğin temelleri bu zamanda atılıyor. Eğitimi birlikte ağaca benzetecek olursak, diplerinin ekol evveliyat çevrim bulunduğu söylenebilir. İnsan, alışkanlıklarının çocuğudur. Erken yaşlarda dallar ne davranışları benimser, ekol tarzı durumuna getirirse, bu alışkanlıklar onların kişiliği durumuna geliyor. Kişiliğimiz ise kaderimize veçhe veriyor. Keşfetme ve öğrenme dair dallar natürel birlikte eğilime sahiptir. Onların bu natürel eğilimini yönlendirecek bulunan ise karı ve öğretmenleridir. Burada aşırı kalburüstü sarıklı ve sarıklı adayları bulunduğunu biliyorum. Bir öğretmenin tesirinin nerede biteceğini katiyen bilemeyiz. Sizler ufaklıklara ne verirseniz, doğacak de odur. Sevgi verirseniz, doğacak sevgidir. Güven verirseniz, doğacak güvendir. eğer sizler, ufaklıklara bedel verip, onları güvende hissettirirseniz, dallar da öğrenme fırsatlarını o genişliğinde güzel değerlendirirler.'

'Hayata veçhe sağlayan asliye değerler, karı içre kazanılıyor'

Emine Erdoğan, çocuğun, gereksinimlerine duyarlı, önemsendiği birlikte ortamda yetiştiği miktarda potansiyelini açığa çıkarabileceğini anlatarak, 'Uzmanlar, birlikte insanoğlunun kendine güveninin, çocukluklarında etrafına duyduğu korkusuzca kazanıldığını vurguluyorlar. Bu duygunun, sonraları edinilmesi hakkıyla aşırı zor. Güven duygusunun gelişiminde tabii ilkin ebeveynlerin tutumu şişman ehemmiyet taşıyor. Çünkü, yaşama veçhe sağlayan asliye değerler, karı içre kazanılıyor. Çocuğun burada öğrendiği hepsi müspet ve aksi tavırlar sahn boyu mihman izler bırakmakta.' sanarak konuştu.

'Sivil topluma aşırı ehemmiyetli vazifeler düşüyor'

Bu noktada yapılması gerekenlerin daha bitmediğini, çalışmaların sonuncu noktasının, 4-5 yaşta yüzdelik beniz okullaşmış birinci sınıf birlikte ekol evveliyat eğitim olması icap ettiğini aktaran Erdoğan, 'Devletimizin emek harcamaları yanında, bu bölgede çaba yayınlayan çıplak maşer kuruluşlarımızın varlığı, sonuç basamak önemlidir. Son 10 senedir ayrışık vakıf ve derneklerin bu mevzuda icra ettiği emek harcamaları isteklendirme ve koruma etmeye çalışıyorum. '7 aşırı geç', 'Ana lümpen ekol kalmasın' kabilinden kampanyalar, bu alandaki farkındalığı artırmıştır. Yüzlerce ekol evveliyat eğitim kurumu açıldı. Gerçekten çıplak topluma aşırı ehemmiyetli vazifeler düşmektedir. Gerek okullarımızın sayılarının, gerekse kalitelerinin artırılması noktasında yapılabileceklerin sınırı yoktur.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA