Kırşehir'de çalışkanlık yayınlayan 3 şirkete, 'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)' finansman desteği sağlandığı ve işlemlerde yöntemsizlik yapıldığı iddiasıyla kayyum atandı.

Alınan bilgiye göre, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının isteğiyle Sulh Ceza Hakimliğince, Dünya Eğitim Öğretim Sağlık AŞ, İvme Eğitim Hizmetleri Danışmanlık ve Sağlık AŞ ile Yurduşen Baktıroğlu Eğitim Öğretim Pazarlama AŞ'ye 3 ferdin kayyum namına atanmasına değişmeyen verildi.

FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlandığı ve işlemlerde yöntemsizlik yapıldığı iddiasıyla tayin edilen kayyumlar, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle kuruluşların bulunmuş yer aldığı binalara gelerek, duruşma kararını gösterip çalışmalarına başladı.

Kuruluş maksadı ve çalışkanlık mevzularıyla bağdaşmayan türel tasarruflarının yer aldığı gelecek sürülen şirketlere ilişkin birlikte hususi okul, dershaneler, muhtelif kuruluşlar ve gayrimenkullerin bulunmuş yer aldığı öğrenildi.

Kaynak: AA