Kırgızistan hükümeti, ham petrol fiyatlarının düşmeye devam etmesi ve Ukrayna krizi nedeniyle sermaye sıkıntısı çeken Rusya ile ikili ilişkilerini masaya yatırdı.

İPTAL KARAR MECLİSTE

Hükümet, bakanlar kurulu kararıyla Kırgızistan ve Rusya enerji işbirliği anlaşması çerçevesinde Rusya’nın ülkede enerji alanındaki taahhütlerini yerine getirmediğini gerekçe göstererek söz konusu iş birliği anlaşmasının iptalini isteyen karar taslağını meclise sevk etti.

RUSYA VAADİNİ YERİNE GETİRMEDİ

Meclis iç tüzüğüne göre, iş birliği anlaşmasının feshini öngören karar taslağının, partilerin ve ilgili komitelerin görüşmesinden sonra genel kuruldan geçmesi gerekiyor. 
Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, yıl sonu düzenlediği basın toplantısında, ülkenin kuzeyinde Narın nehri üzerinde, Rusgidro şirketi tarafından 3 yıl önce temeli atılan hidroelektrik santralinin (HES) inşaatına yeni bir yatırımcı bulabileceklerini söylemiş ve Rus şirketin HES inşaatını kaynak sıkıntısı nedeniyle dondurabileceklerine vurgu yapmıştı.

Ülkenin kuzeyinde Narın nehri üzerinde, HES inşaatına başlayan Rusgidro şirketi, işçilerin kalacağı lojman çalışmalarını da yarıda bırakmıştı.

Kaynak: HABER7.COM